• DOLAR 32.411
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2400.266
  • ...
Türkiye'nin çeşitli illerinden Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan vatandaşlar: Memleketin bu sevdaya ihtiyacı var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır Nevroz Parkı Miting Alanı'nda düzenlenen "En Güzel Örnek Hz. Muhammed (sav)" temalı etkinliğe Türkiye'nin çeşitli illerinden katılan vatandaşlar duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Etkinliğine katılan 7'den 70'e birçok kişi, bugünü dört gözle beklediğini belirterek, Hz. Peygamber'in sevgisinin kendilerini bu alana getirdiğini söyledi.

"Böyle bir coşku daha önce hiç görmedim"

Mersin'in Tarsus ilçesinden ilk defa Mevlid-i Nebi etkinliğine katıldığını belirten Muharrem Tarhan, "Böyle bir coşku daha önce hiç görmedim. Gelen herkese Allah razı olsun. Peygamber Sevdalıları Vakfının yaptığı bu programlardan çok mutlu oluyoruz, devamını bekliyoruz." diye belirtti.

"Atmosfer çok güzel"

Etkinliğe Adana'dan ilk defa geldiğini söyleyen Aziz Alkanat, "Bizleri buradan kavuşturan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Atmosfer çok güzel Allah herkesten razı olsun inşallah. Bu vesileyle Şehit Aytaç Baran ve Yasin Börü'yü tanıma fırsatı da buldum. Bu fırsatı bizlere veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

"Bir Müslüman olarak bu tabloyu görünce mutlu oluyoruz"

Şanlıurfa'dan ailece geldiklerini belirten Mehmet Haktankaçmaz, "Her yıl kutlu doğum etkinlikleri yapılıyor. Pandemi'den dolayı 2-3 yıldır yapılmıyordu bu sene tekrar yapıldı. Bu sevinçten Şanlıurfa'dan ailece çıktık Diyarbakır'a geldik. Bu programı yapanlardan Allah razı olsun. Özellikle Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür ediyoruz. Programa insanların akın akın geldiğini görünce duygulanmamak elde değildir. İnsan gözyaşlarına hâkim olamıyor. Peygamber Efendimizin doğum günü için milyonlar buraya akın ediyor. Bir Müslüman olarak bu tabloyu görünce mutlu oluyoruz. Geleceğimiz için bize umut veriyor." dedi.

"Kur'an'ın nurunu Hz Muhammed (Aleyhisselamu Vessalamın) davasını söndüremeyeceksiniz"

Mardin Midyat'tan katılan Fehmi Kaplan, "Bütün Peygamber sevdalısı arkadaşlarımızı topladık kutlu doğum etkinliğine geldik. Daha önce yine Kutlu doğum etkinliği buraya gelmiştik. Bütün Müslüman kardeşlerimiz her sene yapılacak kutlu doğum etkinliğine bekliyoruz. Buradan yeryüzünün bütün müstekbirlerine bir mesajımız var. Yeryüzünün bütün müstekbirleri bir araya toplansınlar. Gözlerini Peygamber Sevdalıların meydanlarına çevirsinler. Kur'an-ı Kerimin insanlara verdiği mesajları dinlesinler. Şu mesaja da kulak versinler. Bütün gücünüzü toplarınızı, silahlarınızı toplayınız. Allah'ın izniyle Hz Muhammed (Aleyhisselamu Vessalamın)ordusu arkamızdan hazır geliyor. Bütün güçlerinizi toplayınız. Ne yapıyorsanız yapın. Kur'an'ın nurunu Hz Muhammed (Aleyhisselamu Vessalamın) davasını söndüremeyeceksiniz." şeklinde konuştu.

"Bu anı hep bekledik"

Ali Hamza Ekim, "Büyük bir müjdeyle beklediğimiz için bu anı çok seviyoruz. Çok güzel duygular içerisindeyim. Bu duygu inanılmaz bir duygudur. Bu anı hep bekledik." dedi.

"Kutlu doğum etkinliklerinde çok etkileniyorum"

Siirt'en etkinliğe katıldıklarını belirten Faruk Erdemci, "Kutlu doğum etkinliklerine 15-20 yaşlarından beri geliyorum. Kutlu doğum etkinliklerinde çok etkileniyorum. Gerçekten çok güzel bir coşku ve duygudur. Biz Hz Muhammed (Aleyhisselamu Vessalamın) hatırı için buraya geliyoruz." diye belirtti.

Şırnak'ın Cizre ilçesinden etkinliğe katılan İsmail Yıldız, "Dört yıldır bu hasret ve özlemle yanıp tutuşurken Allah bu günleri nasip etti. Buraya gelen herkesten Allah razı olsun. Allah bu etkinliği ümmettin birliğine vesile kılsın inşallah." dedi. 

"Bu mutluluk hiçbir kelimeyle ifade edilmiyor"

Şırnak'tan Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Abdulhakim Oğuzhan, "Allah'a hamd olsun yıllardır özlemini çektiğimiz Mevlid-i Nebi etkinliğine geldik. Bu coşkuyu gördüğümüz için sevinçle doluyuz. En güzel örnek ve rehber olan efendimizin sevgimizi haykırarak dile getiriyoruz. Bu mutluluk hiçbir kelimeyle ifade edilmiyor. Ancak yaşanılır bu mutluluk. Bu kalabalığa ortam yetmiyor. Allah'a hamd olsun bize bu sevgiyle tekrar buluşturdu ve bir araya getirdi." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir