• DOLAR 32.488
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2420.46
  • ...

Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında 6495 sayılı "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" yer aldı.

Kanun, 4/B`liler, mahalli idareler ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 100 bin sözleşmeli personelin kadroya alınması, şehit yakını, gazi, muhtar ve köy korucularına yeni haklar verilmesi, meraların geçici yerleşime açılması, sürücü belgelerinin değiştirilmesinin de arasında bulunduğu çok sayıda düzenlemeyi içeriyor.

100 bin sözleşmeli kadroya alınacak, muhtar ve geçici köy korucularının maaşları artırılacak.

Ücretsiz seyahatin kapsamı genişleyecek, ehliyet yenileme ücreti de 15 lira olacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`den beklenen onay geldi.

100 BİN SÖZLEŞMELİYE KADRO
Yasaya göre, mahalli idareler ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 100 bin sözleşmeli personel kadroya alınacak.

Kadroya alınanlar arasında Atatürk Dil Tarih Yüksek Kurumu, MGK Genel Sekreterliği, TOKİ, Başbakanlık, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Spor Genel Müdürlüğü, TRT ile Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı`nda çalışan sözleşmeli personeller de bulunuyor.

MUHTAR VE KORUCU MAAŞINA ZAM
Muhtarların ödeneği 875, emekli köy korucularının aylığı en düşük 652; en yüksek 883 liraya yükseltilecek.

TERÖR MAĞDURLARININ İSTİHDAMI
Vazife ve harp malulü kapsamındaki Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarından hayatını kaybedenlerin yakınlarına 2 istihdam hakkı tanınacak.

Silahlı Kuvvetler ve Emniyet teşkilatında, patlayıcı maddelerin imhası, nakli, depolanması sırasında hayatını kaybedenler ile malul olanlara da aylık bağlanacak.

AÇIKTAN ATANAN BÜYÜKELÇİLER
Yasayla açıktan atanan büyükelçiler ile daimi temsilcilere yönelik de önemli bir düzenleme yapıldı. Bu kapsama girenler merkeze döndüklerinde Dışişleri Bakanlığı`nda çalışabilecek.

ÜCRETSİZ SEYAHAT HAKKI
Gazi ve vazife malullüğü kapsamında aylık bağlananların kendileri, aileleri ve anne babaları şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanacak.

Ağır engellilerin kendileri ile birlikte bir refakatçileri de bu imkandan faydalanacak.

EHLİYET YENİLEME 15 TL
Ehliyet yenileme ücreti 15 lira olacak. Ehliyetler süreli olarak verilecek. İlk defa sürücü belgesi alanlar, en az bir yıl süre ile aday sürücü olarak kabul edilecek.