• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...

BATMAN - Ramazan Bayramı için tezgâhlarını açan pazarcılar, oruç ve sıcaklık nedeniyle piyasada durgunluğun olduğunu ifade ediyor.

Fiyatların geçen yıla göre hemen hemen aynı olduğunu ifade eden pazarcılar, bayram yaklaştıkça piyasaların canlanmasını umduklarını dile getirdiler.

Ramazan ayının sıcaklara denk gelmesinden dolayı satışlarının olumsuz yönde etkilendiğini belirten Vedat Turan adlı pazarcı, "İnsanlar sıcaklardan dolayı saat 17.00'ye kadar evinden çıkmak istemiyor. O yüzden satışlar pek fazla gündüzleri olmuyor.

Fiyatlarımız ise, geçen seneye göre hemen hemen aynı diyebilirim." dedi.
Bir başka esnaf Haşim İpek, bayrama 1 hafta kala şeker satışlarına başladıklarını bu sene geçen seneye göre fiyatların aynı olduğunu dile getirerek, "Fiyatların 3,5 TL den 25 TL ye kadar her bütçeye göre fiyatlar mevcuttur. Her damağa göre şekerlerimiz vardır. Oruç ile birlikte gelen sıcaklıklar işleri biraz durgunlaştırıyor ve insanlar genelde iftarlarını açtıktan sonra gelip alışveriş yapıyorlar. Tüm İslam âleminin Ramazan bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Ayakkabı satıcısı Ali Yıldız ise şunları söyledi: "Geçen bayramlara nazaran bu bayram da aynıdır. Alış verişte şuan bir durgunluk var o da bayrama 6 gün kaldığı içindir. Genelde vatandaş son 2-3 gün bayram alışverişlerini yapıyor. Biz de büyük bir heyecanla alış verişlerin başlamasını bekliyoruz. Bayramın bütün Müslümanlara hayırlara vesile olmasını istiyoruz."(M.Fatih Akgül-İLKHA)