• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Sudan'daki çatışmalardan en çok onlar etkileniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uzmanlar, Kuzey Afrika ülkesi Sudan'da 15 Nisan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında çıkan çatışmalardan en çok dezavantajlı grupların etkilendiğini ve ülkenin büyük insani krizle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Afrika Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Mustafa Efe ve Afrika Vakfı araştırmacısı Doktor Asma Nairi Özen, Sudan'daki çatışmalardan daha çok etkilenen kadın, çocuk ve engellilerin durumunu değerlendirdi.

Mustafa Efe, Sudan ordusu ile HDK arasında başkent Hartum'da başlayan çatışmaların diğer şehirlere de sıçradığını kaydederek, çatışmalar nedeniyle ülkede faaliyet gösteren hastanelerin, bakımevlerinin ve yardım kuruluşlarının hasar gördüğünü söyledi.

Efe, sivillerin çatışmalardan kaçmaya çalışırken araçlarının hedef alınması ihtimaline karşı yürüyerek komşu ülkelere sığındığını ifade ederek, ülkeden göç etmek zorunda kalanların büyük kısmının kadın, çocuk ve yaşlılardan oluştuğunu dile getirdi.

Sudan'da yaklaşık 2 milyon engelli vatandaş bulunduğu bilgisini paylaşan Efe, "Çatışmalar, kadın, çocuk ve engelli yaklaşık 30 milyona yakın insanı etkiliyor ve engelli kişiler tedavilerine devam edemiyor." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir