• DOLAR 35.456
  • EURO 36.4
  • ALTIN 3056.42
  • ...
Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Silifke'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu ve Mersin Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akkurt, Çukurova Sifed Başkanvekili ve Adsiad Başkanı Süleyman Sönmez ile Federasyon üyeleri ve TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Mustafa Güler katıldı.


Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akkurt, Taşucu Limanı'nın da Akdeniz'in ve İç Anadolu'nun dünyaya açılan kapısı olduğunu, lojistik anlamında da stratejik bir önem arz ettiğini söyledi.


Akkurt, "Konya, Balo Projesinde kendine yer bularak, Frankfurt'tan Hindistan'a kadar olan bölgede demiryolu hattı ile önemli bir merkez olmak için çalışma başlattı. Konya Lojistik Merkezi'nin 2015 yılında hizmete girmesi planlanıyor. Bugün Konya dinamikleri, tren yolunun yanında liman için Mersin'le birlikte hareket etmek istediklerini söylüyor. Bunun için en uygun Liman Taşucu'dur, bunun iyi değerlendirilmesi gereklidir" dedi.


Tarımda da Silifke'nin önemli noktalarda olduğunu belirten Akkurt, tarıma dayalı sanayinin de gelişmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Çilekte ülke genelinde söz sahibi olmanın yanında özellikle meyve yetiştiriciliğinde adından söz ettiren Silifke Tarımı, bundan böyle hızla tarımsal sanayiye geçiş yapması önemlidir dedi. Üretilen her ürün yerinde işlenerek kazancını 4-5'e katladığını belirten Akkurt, çilek başta olmak üzere tüm meyvelerin, marmeladı, reçeli ve suyunun pazarlanması için sanayi şart dedi. Bunların tamamı için üretim alanlarının gerektiğini ve doğrudan Çevre Düzeni Planı ile alakalı olmasından dolayı da bu hususunda üzerine ısrarla gidilmesi gerektiğini vurguladı.


Silifke artık yolunu çizmeli
Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ise bu planın ilçenin çehresini değiştireceği gibi hangi yönde ilerleyeceklerini de belirleyeceğini savundu. Silifke'nin bir turizm kenti mi yoksa bir tarım kenti mi ya da sanayide ilerleyen bir kent görüntüsünde mi olacağına karar verileceğini söyledi. Kaymakam Damatlar, "İlçede hali hazırda faaliyet gösteren bir çimento fabrikası var. Bunun yanında, OSB'de 21 adet faal üretim yapan fabrika, yapım aşamasında olan 17 tesis ve proje aşamasında olan 6 tesis olmak üzere toplamda 44 tesisimiz mevcut. Ayrıca OSB'ye ayrılacak üç parsel kadar alanımızda plana işlenmek üzere hazır bulunmakta" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir