• DOLAR 34.131
  • EURO 38.234
  • ALTIN 2921.084
  • ...
CHP 712 sandıkta görevli bulunduramayacak  HÜDA PAR’LA UĞRAŞMAKTAN  İŞLERİNİ YAPAMAZ OLDULAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Türkiye, sandık başına gitmek için gün sayıyor. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için zaman daralırken, siyasi arenada da hareketlilik sürüyor. Partiler, son olarak 23 Nisan Pazar günü saat 17.00’a kadar Yüksek Seçim Kurulu’na sandık görevlileri listelerini iletti. Ancak CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı'nda yaşanılan unutkanlık, bu kadar da olmaz dedirtti. Denizli Pamukkale'de sandık görevli listesini YSK'ya zamanında teslim etmeyi unutan CHP, seçim günü 712 sandığın tümünde sandık görevlisi bulunduramayacak.

HÜDA PAR’I KARALAMAKTAN İŞLERİNİ YAPAMADILAR

Bugüne kadar çok sayıda miting yapan CHP cenahı seçmene elle tutulur bir vaatte bulunamadı. Parti olarak hizmet etmek gibi bir amaçları olmayan CHP’liler vaat veremeyince rakiplerine saldırarak tabanlarından alkış toplamakla yetindiler. Özellikle son dönemlerde HÜDA PAR’ı diline dolayan bu cenah her türlü yalan ve iftirayı dillendirmekten geri durmadılar. CHP kendi işini gücünü bırakıp meydanlardan yalan ve iftira dolu açıklamalarla HÜDA PAR’ı karalaması sonrası kendi işlerini yapamaz oldular. Denizli Pamukkale'de sandık görevli listesini YSK'ya zamanında teslim etmeyi unutan CHP, 712 sandığın tümünde sandık görevlisi bulunduramayacak.

TESLİM ETMEYİ UNUTTULAR, LİSTE 5 DAKİKA GEÇ VERİLDİ

CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan 400 kişilik sandık görevlisi listesi, en son Pazar günü saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilmesi gerekirken, 5 dakikalık gecikme ile 17.05'te ulaştırıldı.

YSK, İTİRAZI DEĞERLENDİRDİ

Yaşanan gecikmenin ardından yapılan itiraz, YSK tarafından değerlendirildi. YSK'dan yapılan açıklamaya göre, itiraz reddedildi. Sandık başında CHP'den görevli bulunmayacak Denizli İl Seçim Kurulu Başkanlığı'nın kararına göre, Pamukkale ilçesinde bulunan 712 sandığın başında CHP'den görevli bulunmayacak.

KILIÇDAROĞLU YİNE ALAY KONUSU OLDU

Bu arada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında, seçim güvenliği için bir buçuk yıldır çalıştıklarını söyledi. "Islak tutanağın bize fotoğrafını çekip gönderdikten sonra çuvalların nakliyle de arkadaşlar ilgilenecek." diyen CHP Genel Başkanı, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir siyasal parti bu kadar geniş bir önlem alıyor." ifadelerini kullanmıştı. Oysa CHP Pamukkale teşkilatının sandık görevlileri listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bildirmeyi unuttukları ortaya çıktı. 

KILIÇDAROĞLU DA UNUTMUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2019’daki referandumda oy kullanamamıştı. Kılıçdaroğlu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu 2009 yerel seçimleri için İstanbul, Kağıthane'ye aldırdığı seçmen kaydını, Kağıthane'deki ikameti sona erdiğinde, Ankara'ya aldırmayı unuttu. Kağıthane'deki adresinden ayrılınca İstanbul'daki seçmen kaydı silindi. Ankara'da seçmen kaydı da yapılmadı. Seçmen listeleri askıya çıktığında kaydının olup olmadığını kontrol etmeyen Kılıdçaroğlu, hiçbir sandıkta oy kullanamadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir