• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
İslam İşbirliği Teşkilatı, AB Komisyonu Başkanı'na tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İİT'den yapılan açıklamada, Siyonist rejim işgalinin 75. yılı dolayısıyla von der Leyen'in Twitter hesabından yayımladığı videolu mesaja tepki gösterildi.

Ursula von der Leyen'in sarf ettiği sözlerin "hayal kırıklığına yol açan siyasi ve tarihi mesajlar" içerdiğine dikkat çekilen açıklamada, "Von der Leyen'in açıklamaları AB'nin sergilediği duruşa aykırı olduğu gibi AB İnsan Hakları Sözleşmesi ve uluslararası hukukla da uyuşmuyor." ifadeleri kullanıldı.

AB'li yetkilinin sarf ettiği sözlerle binlerce yıl öncesine dayanan tarihi, siyasi ve hukuki gerçekleri göz ardı ettiğine dikkat çekilen açıklamada, bunun aynı zamanda Filistinlilerin "büyük felaket" anlamına gelen "Nekbe" gününe denk geldiğine işaret edildi.

"Sömürgeci işgal gücü İsrail'in kuruluşunun duyurulmasının ardından Filistinlilere yönelik etnik temizlik ve tehcir politikaları başladığı" aktarılan açıklamada, Filistinlilerin zulme maruz kalarak meşru haklarından yoksun bırakıldığı hatırlatıldı.

AB'ye Siyonist rejim'in sömürge ve işgaline son verme çalışmalarına yönelik siyasi, hukuki ve insani sorumluluğunu yerine getirmesi çağrısında bulunulan açıklamada, Filistin halkına karşı devam eden tarihi zulme son vermeye karşı da üzerine düşen sorumlulukları yerine getirme talebinde bulunuldu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir