• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Irak Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret eden Yapıcıoğlu: Kardeşlerimiz arasında ayrım yapmadık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere bir heyetle birlikte Irak Kürdistan Bölgesi’ne gitti.

Uzun süredir muhalefet ve muhalefete yakın birçok gazetecinin iftira ve karalamalarına maruz kalan HÜDA PAR’ın, bu temaslar kapsamında ayırım gözetmeksizin tüm partileri ziyaret etmesi ve ziyaretlerde herkesi kucaklayıcı mesajlar vermesi dikkat çekti.

Yapıcıoğlu ilk olarak, temasları kapsamında Salahaddin kentinde KDP Genel Başkanı Mesud Barzani'yi ziyaret etti.

Gerek Türkiye'de gerekse Irak'ta mevcut siyasi durum üzerinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan görüşmede, HÜDA PAR ve KDP arasındaki ilişkilerin gelecekte daha da geliştirilmesi konusuna dikkat çekildi.

Yapıcıoğlu daha sonra beraberindeki heyetle birlikte, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakan ve Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf ile Erbil’de bulunan Türkmen Cephesi Ofisinde görüştü.

Temaslarına devam eden Yapıcıoğlu, ziyaretin ardından Komela Dadgerî Lideri Ali Papîr ile ofisinde görüştükten sonra İslami Hareket Partisi (Bizûtnewey Îslamî) Lideri Şeyh İrfan Ali Abdulaziz ile Erbil’deki Parti Merkezi'nde görüştü.

Temaslarının son durağında Yapıcıoğlu, Irak İslam Partisi Genel Başkanı Raşid Azzawî ile Irak İslam Partisi’nin Erbil Temsilciliği'nde görüştü.

Irak Türkmen Cephesi Ofisi'nde yapılan görüşmenin ardından bir açıklama yapan Yapıcıoğlu, 14 Mayıs seçimlerinin sadece Türkiye’yi veya bölgeyi değil tüm İslam Coğrafyasını etkileyeceğini ifade ederek tüm yoğunluklarına rağmen Erbil’e ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

HÜDA PAR olarak hiçbir etnik unsur ve mezhep arasında ayrım yapmadıklarına vurgu yapan Yapıcıoğlu, "Irak Türkmen Cephesi’ni ziyaret ettik. İşte Sayın Bakanımızı da ziyaret ettik. Daha önce Sayın Barzani ile görüşmemiz oldu. Bugün birkaç ziyaretimiz daha olacak; birkaç noktaya daha gideceğiz. Bu görüşmelerimizde amacımız; ikili ilişkilerin daha ileriye taşınması daha ileriye götürülmesi. Hem siyasi partiler arasında hem kardeş partiler arasında hem de Irak Kürdistan Bölgesi’yle Türkiye arasında, yani Erbil ile Ankara arasındaki ilişkilerin daha iyi gitmesi, dostluk ilişkilerinin gelişmesinin herkesin yararına ve herkesin menfaatine olduğuna inanıyoruz. Buradaki kardeşlerimiz arasında ayrım yapmadık, yapmıyoruz, yapmayacağız da. Herhangi bir etnik aidiyet ya da mezhebi bir aidiyet bizim için fark etmez." dedi.

Irak Türkmen Cephesinin Kuruluşu yıl dönümünü tebrik eden Yapıcıoğlu, bölge halkı arasında dostluk ilişkilerinin gelişmesi amacıyla yaptıkları bu ziyaretlerinin devam edeceğini belirtti.

Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf ise kendilerine yaptığı bu anlamlı ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını belirterek teşekkürlerini sundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir