• DOLAR 32.434
  • EURO 34.605
  • ALTIN 2383.811
  • ...
Peygamber Sevdalısı halktan "Mevlid-i Nebi Etkinliğine" çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, 30 Nisan Pazar günü  Diyarbakır'da "En Güzel Örnek Hazreti Muhammed" temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenliyor. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen etkinlik hakkında duygularını aktaran Mardin halkı, etkinliği uygun ve yerinde bularak tüm Müslümanlara da bu etkinliğe katılmaları çağrısında bulundu. Mardin halkı etkinliği düzenleyen herkese teşekkürde bulundu. 

"Peygamber Efendimiz Aleyhisselam bizlere rahmetiyle, şefkatiyle rehber olmuştur" 

Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın rahmeti ve şefkatiyle tüm İnsanlığa, Müslümanlara rehber olduğunu belirten Cüneyt Kabak, "Peygamber Efendimiz Aleyhisselam alemlere rahmet olarak gönderildi. Malumdur Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın doğum haftasındayız. Nitekim Validemiz Amine'nin rivayetlerine göre Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın doğumunda birçok mucizelere mazhar olduğu aktarılmaktadır. Peygamber Efendimiz bizlere rahmetiyle, şefkatiyle rehber, örnek olmuştur. Bize yol gösterici olmuştur. Nitekim bir Kudsi Hadiste Yüce Allah'ın buyurduğu, 'Muhakkak ki Habibim! Sen olmasaydın bu kâinatı yaratmazdım' diyerek O'nun yüzü suyu hürmetine bu dünyayı yarattı. Yine bir diğer Kudsi Hadiste 'Senin doğumun hürmetine ben ümmetine helak olmayı kaldırdım' buyurarak Rabbimiz bu büyüklüğü bize vermiştir." şeklinde konuştu. 

Cüneyt Kabak

"Kutlu Doğum etkinliğine tüm kardeşlerimizin katılmasını istiyor ve davet ediyoruz" 

Peygamber Sevdalıları tarafından yapılacak olan Mevlid-i Nebi Haftası etkinliği hakkında duygularını paylaşan Kabak, "Allah'ın izniyle yapılacak olan kutlu doğum etkinliğine riayet edip tüm kardeşlerimizi buna davet ediyoruz. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ı zikreden güzel bir anma programı olur inşallah. Bu etkinlikten istifade etmek hepimize nasip olur inşallah. Peygamber Sevdalıları tarafından Pazar günü Diyarbakır'da düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğine tüm kardeşlerimizin katılmasını istiyor ve davet ediyoruz." ifadelerini aktardı. 

"Her Müslümanın Peygamber Aleyhisselam'a salavat getirip yolunu takip etmesi gerekir"

Peygamber Aleyhisselam'ın Yüce Allah'ın bir nuru olduğunu ifade eden Şükrü Erkar, "Bizler Hazreti Muhammed Aleyhisselam gibi Müslümanlığımızı yaşayamıyoruz. Uygulama, icraat noktasında bayağı eksik durumdayız. Peygamberimiz Aleyhisselam, Yüce Allah'ın nurudur. Son Peygamber olmasına rağmen nuru Hazreti Âdem Aleyhisselam'ın hep sırtında olmuştur." dedi. 

Şükrü Erkar

Mübarek viladeti münasebetiyle Müslümanların bu haftayı Hazreti Muhammed Aleyhisselamı yad etmeyle geçirmesi gerektiğini hatırlatan Şükrü Erkar, "Malum Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın doğum haftasıdır. Yüce Allah Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın hürmetine dünyayı yaratmıştır. O günde her Müslüman Peygamberimiz Aleyhisselam'a salavat getirip yolunu takip etmesi gerekir. Müslümanların birbirine yardım etmesi, birbirlerine tebliğ etmesi gerekir ki Muhammed Mustafa'nın ümmetine de bu yakışır. Kin, nefret bunlar Müslümanın ahlakından değildir." şeklinde ifade etti. 

"Mevlid-i Nebi etkinliğinin yapılması bizleri sevindiriyor" 

Bilal Cete

Mevlid-i Nebi Haftası etkinliğini düzenleyecek olan Peygamber Sevdalılarına teşekkürde bulunan Bila Cete, "Hazreti Muhammed bizim son Peygamberimizdir. Bu hafta onun doğum haftasıdır. Yüce Allah'a ibadet edip Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın sünnetini de ihya etmeliyiz. Hazreti Muhammed Allah'ın en sevdiği kuludur. Peygamber Sevdalıları tarafından Diyarbakır'da yapılan Kutlu Doğum Haftası etkinliğinin yapılması bizleri sevindiriyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı. 

"Bu tür etkinliklerin amacı İslamiyet'i yaymak, Peygamber Efendimizi anmaktır" 

Hasan Ayan ise duygularını, "Hazreti Muhammed Aleyhisselam Yüce Allah tarafından elçi olarak gönderildi. Peygamber Efendimiz İslam dininin rehberidir. Hepimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ı çok seviyoruz. İnşallah her ülkede İslamiyet'e akın edenlere şahit olacağız." ifadeleriyle dile getirdi. 

Hasan Ayan

Diyarbakır'da düzenlenecek olan etkinliğe de değinen Ayan, "Kutlu doğum etkinliğinin yapılması çok iyi olur. Bu tür etkinliklerin amacı İslamiyet'i yaymak, Peygamber Efendimizi anmaktır. Bu etkinliğin yapılmasını pozitif görmekteyiz. Ayrıca İslam dinini anlamak ve hayata geçirmek için velilerin çocuklarını medreselere yönlendirmeli, büyük bir uğraş içinde olmaları gerekir." şeklinde konuştu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir