• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seni göndereceğiz bay bay Kemal
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

21 yıldır Türkiye'yi gençlerimizle birlikte, gençlerimizin geleceği için hazırlıyoruz. Bugün de tüm tecrübemizi sizler için seferber ediyoruz. Unutmayın, Cumhuriyetimizin ilk asrını geride bırakırken Türkiye Yüzyıl'ının sahipleri sizlersiniz. Bin yıldır bu vatan topraklarında elden ele geçen kalkınma bayrağının yeni emanetçileri sizlersiniz. Biz bu bayrağı imanıyla, azmiyle, kanıyla, sabrıyla bu toprakları bizlere vatan yapan büyüklerimizden altık. Gençler bu öyle bir dava ki isminizi tarihe altın harflerle yazdıracaksınız ben size inanıyorum.

14 Mayıs'ta ülkemizin 21 yıllık kazanımlarına sahip çıkıyor muyuz? 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı için hemen şimdi diyor muyuz? 14 Mayıs'ta doğru adımlarla geleceğimize sahip çıkıyor muyuz? Sizlerin üzerinden yapılan sinsi hesapları bir kez daha bozuyor muyuz? 14 Mayıs'ta sandıkları patlatıyor muyuz? Ülkenin geleceğini sizlere teslim ederken gözümüz arkada kalmayacak. Sevgili gençler sizler hayatı AK Parti ile tanımış bir nesilsiniz.

Eski Türkiye'yi görmediğiniz, yaşamadığınız için bazı mukayeseleri yapmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Bugün ülkemizde her alanda ölçek öylesine büyüdü ki verdiğimiz rakamlar yetersiz kalıyor.

Bay bay Kemal sen tarih bilmiyorsun. Bizim ecdadımız 19 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açtı. Eskiden bu ülkede insanların ilk hayali başını sokacak bir ev bulmaktı. Bu evin ölçüsü barınak seviyesiydi. Biz gençlerimiz başta olmak üzere insanlarımızın ev hayalinin ufkunu değiştirdik. Vatandaşlarımızı modern ve güvenli evlere kavuşturduk. 1,2 milyon konutu TOKİ sayesinde yaptık, 3,3 milyonu kentsel dönüşümle hazırladık. Kalanını da özel sektörle başardık. Gençlerimizi evlerine yine kavuşturacak olan biziz. Geçtiğimiz 21 yılda ülkemizde 10,5 milyon yeni konut inşa edilmesini sağlayarak, vatandaşlarımızı güvenli, modern, yüksek standartlı yuvalara kavuşturduk.

Gençlerimize her alanda en güzel hizmetlerimizi vererek ve yüz yüze bir araya gelerek sağlarız. Gençlerimize seçme ve seçilme yaşını 18'e biz indirdik. CHP ne diyordu; 'çoluk çocuğa mı emanet edeceğiz'. Milletvekili listelerinde gençlere en çok güvenen parti biziz.

'Londra'ya gidiyorum ve 300 milyar dolar getireceğim' diyor. Adama sormazlar mı sen hangi sıfatla gidiyorsun da sana 300 milyar dolar verecekler. 5 keçiyi teslim edin kaybedip gelir. SSK'yı batırıp neler çektirdi neler.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir