• DOLAR 33.998
  • EURO 37.853
  • ALTIN 2820.801
  • ...
Yer üstü sularının izlenmesine ilişkin esaslar düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlık tarafından hazırlanan Hidromorfolojik İzleme Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ, yer üstü sularında hidromorfolojik kalite bileşeninin izlenmesine ilişkin usul ve esasları belirleyerek, izleme çalışmalarında standardizasyonu sağlamayı amaçlıyor.

Tebliğle, yer üstü sularında hidromorfolojik izleme çalışmalarında kullanılmak üzere izleme alanlarının seçimi, izlenecek temel parametreler, izleme dönemleri, sıklıkları ve hidromorfolojik izleme eğitimlerine ilişkin hususlar düzenlendi.

Düzenlemeyle nehir, göl, kıyı ve geçiş sularında hidromorfolojik kalite bileşenlerinin izlenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi ve izleme çalışmalarında standardizasyon sağlandı.

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, hidromorfolojik izleme, su kütlelerinin hidrolojik ve jeomorfolojik karakteristikleri ile insan kaynaklı baskıların bu karakteristikler üzerindeki etkilerinin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen izleme ve analiz çalışmalarını kapsıyor.

Hidromorfolojik izlemeyle insan faaliyetlerinden kaynaklı baskılar nedeniyle sucul habitatta meydana gelen değişimlerin ve bu değişimlerin sucul canlılar üzerinde olabilecek etkilerinin ortaya konulması hedefleniyor.

Tebliğ, Su Yönetimi Genel Müdürlüğünce ülke genelindeki bütün yüzeysel sular ve yer altı sularının miktar, kalite ve hidromorfolojik unsurlar bakımından mevcut durumunun ortaya konulması ve suların ekosistem bütünlüğünü esas alan bir yaklaşımla izlenmesi amacıyla Yüzeysel Sular ve Yer Altı Sularının İzlenmesine Dair Yönetmelik gereğince hazırlandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir