• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Evleri teslim edilmeyen TOKİ mağdurları: Artık evimizi teslim almak istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Seyrantepe Mahallesi'nde 2020 yılında 620 konut ve 2 dükkanlı ticaret merkezinin yapımına başladı. 600 gün sonra bitirileceği belirlenen projede dairelerin Mayıs 2022'de sahiplerine teslim edileceği açıklanmıştı.

Konutlarını bir yıldır alamadığını ifade eden hak sahipleri, mağdur olduklarını dile getirerek konutlarının inşa edildiği alana gelerek durumu protesto etti.

Olay yerine gelen polisler eşliğinde şantiye sorumlusu ile görüşen hak sahiplerine 1 ay sonra konut teslimi yapılacağı sözü verildi.

Hak sahipleri, 1 ay sonra teslim edilmediği takdirde yine protesto edeceklerini söylediler.

"Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz"

Konutlarını teslim edileceği tarihin sürekli ertelendiğini vurgulayan Mehmet Dipçi, "Burada evimiz var. Her geldiğimizde bize diyorlar ki bir ay sonra, 20 gün sonra teslim edeceğiz. Biz de ev sahiplerimizle yüz göz oluyoruz. Ev sahibimizle birbirimizi mi öldürelim? Bizim isteğimiz bir an önce evlerimizin bizlere teslim edilmesidir. Biz mağduruz, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bir an önce evlerimiz teslim edilsin.  Benim şu an il dışına gitmem gerekiyor, gidemiyorum. 5 aydır işsizim. Çoluk çocuğumuzla birlikte başkasının evinde kalıyoruz. Depremzedeyiz. Yazıktır, günahtır." dedi.

"Bir ay sonra teslim edeceklerini söylüyorlar"

Teslim edilme tarihinin üzerinden bir yıl geçtiğini ifade eden Dipçi, "Teslim tarihi 2022 yılının 5'nci ayın 6'sın olması lazımken hemen hemen bir sene geçti. Biz mağduruz, artık evimizi teslim almak istiyoruz. Buraya toplanmamızın sebebi evlerimizi istememizdir. Birinci etap bitmiş ama hala teslim edilmedi. Bayramdan önce teslim edilecekti ama edilmedi. Şimdi de bir ay sonra teslim edeceklerini söylüyorlar. Bir ay daha bekleyeceğiz. Olmazsa sesimizi duyurmak için hep buraya geleceğiz." şeklinde konuştu.

"Teslim edilmezse buraya tekrar geleceğiz"

Depremzede olduklarını söyleyen Dipçi, "Burada 619 kişi mağdurdur. Hiçbirine daha teslim yapılmadı, hepsi mağdur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi açılışı da yaptı. Sözde 3-4 kişiye anahtar teslimi yapıldı ama kimse gelmedi buraya. Deprem bölgesindekiler insan da biz değil miyiz? Biz de depremzedeyiz.  Biraz önce yetkili şantiye sorumlusu bize 'En geç 1 ay sonra teslime edilecek.' dedi. Biz de 'tamam' dedik. Kanaat getirdik. İnşallah bir ay sonra teslim ederler. Teslim edilmezse buraya tekrar geleceğiz. Kesin bir tarih versinler biz de kendimizi ona göre ayarlayalım. Ev sahibi ile tartışa tartışa bu işin sonu kötü olacak." diye konuştu.

"Enflasyonda halkın kira giderini kim karşılayacak?"

Başka bir mağdur ise "Bir yıl önce evler teslim edilseydi 619 kişiden 1 yıl fazladan kira istemezdi. Enflasyonda halkın kira giderini kim karşılayacak? Ha bire erteleniyor. 1 ay daha söz verildi. 1 ay sonra acaba teslim edilecek mi? En düşük kira burada 3 bin liradır." ifadelerine yer verdi.

Konuya ilişkin TOKİ'den henüz açıklama yapılmadı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir