• DOLAR 32.205
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2521.546
  • ...
Akşener'den PKK sorusuna yanıt!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ- Meral Akşener, PKK liderlerinin  CHP liderine verdiği desteğe ilişkin katıldığı canlı yayında kendisine yöneltilen soruya  yanıt verdi. PKK'nin  kendilerine verdiği destek için "Üçkağıt" ifadelerini kullanan Akşener, hükümeti suçladı.

PKK yöneticilerinden Sabri Ok altılı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini  belirtip , "PKK'yı ne sanıyorlar? PKK zaten ideolojik ve siyasi bir harekettir. Amacımız siyaset yapmak. Amacımız siyaset. Tabi ki birilerine destek vereceğiz, birilerine vermeyeceğiz. Kime ne kadar destek vereceğimiz, ne kadar vermeyeceğimiz değerlerimize, ideolojimize, siyasetimize, taktiklerimize, stratejimize ve çalışmalarımıza göredir." demişti. 

Kongra Gel Eş Genel Başkanı Remzi Kartal da,  “Emek ve Özgürlük İttifakı'nı temsil eden güçlerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'na oy vermeleri, tarihsel fırsatta istediğimiz gelişmeyi yaratmak, yeni bir miladi yaratmak için önemli fırsattır.” diye konuşmuştu. 

PKK'nin Eş başkanı Bese Hozat ise, HDP'nin Kemal Kılıçdaroğlu lehine aday çıkarmamasını doğru bulduğunu belirterek, "Seçim süreci ile birlikte güçlü bir mücadele yürütülürse bu faşist iktidar 14 Mayıs'ta yıkılacaktır. Seçimler bitene kadar askeri eylemlerimize son verme kararı aldık." açıklamasında bulunmuştu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir