• DOLAR 32.206
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2529.542
  • ...
Yapıcıoğlu: Kürt meselesi HDP için bir araç
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Habertürk'te Kürşad Oğuz'un "SEÇİM 2023" programının konuğu oldu. 

Yapıcıoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar;
Cumhur ittifakına neden girdiniz? İttifak için ne konuştunuz teklifi kim yaptı?

Bunu daha öncede açıklamıştım biz 5 Ocak 2023'te sayın Cumhurbaşkanı ile görüştük ittifak teklifi kendilerinden geldi. 2018 seçimlerinde de desteklemiştik. 2018'de de bir ittifak olabilir mi diye konuşuldu o zaman bir anlaşma olmadı kendi logomuzla bir ittifak içerisinde yer alma talebimiz kabul edilmedi listelerden de girseydik o zaman da girebilirdik kabul etmedik.

Vekil konusunda sayı pazarlığı yapıldı mı?

Elbette bunlar konuşuldu ama pazarlık ve şart olarak değil. Bir ittifak içerisine dahil ediliyorsanız o ittifak içerisinde bir temsiliyetinizin olması gerekir. Bizim anlaşmamız zannedildiği gibi grup kuracak kadar vekil isteyecekler gibi... şeyler değil. Biz ilkelerimizi konuştuk.

Milletvekili sıralamasında çıtayı yükseğe koymaya çalışıyoruz.

Seçimden sonra ne yapacaksınız?

Seçimden önce de ittifak içerisine dahil olmayan bir muhalefet partisiyken de iktidarın doğru yaptığı şeyleri destekledik yanlışları eleştirdik.  Yanlışı eleştirmeye devam edeceğiz. Kimsenin yanlışının avukatlığını yapmayız.

Cumhurbaşkanlığı seçimi birinci turda biter mi? Mecliste nasıl bir denge olur?

Biz ittifak görüşmelerinden önce hedefe yüzde üçü koymuştuk şu anda AK Parti listelerinden girdiğimiz için bunu şu an ölçemiyoruz. 

Seçimler umarım birinci turda biter. Bitebileceğine inanıyorum.

Bizim sahada gördüğümüz Cumhur ittifakı oylarında belirgin bir artış var.

Bir oy bütün ülkenin seçim sonucunu değiştirebilir.

HÜDA PAR'lıların görevli olduğu sandıkta bütün vatandaşların oyu güvendedir.

HDP- HÜDA PAR benzetmeleri

HDP ile HÜDA PAR arasında ne organik ne inorganik ne doğrudan ne dolaylı bir bağ yoktur. HÜDA PAR müstakil siyasi bir partidir parti programı açıktadır.

Biz devletin şekli Cumhuriyet değil saltanat olsun demiyoruz.

Bize sorsalar biz de Cumhuriyet deriz ümmetçi bak Cumhuriyetçiliğin önünde engel değil.

HDP Kürt meselesi konusunda samimi değil. Asıl amaçları kendi ideolojilerini yerleştirmek. Kürt meselesi HDP için bir araç. Meselenin çözülmesini istemiyorlar mesele çözülürse onlar ideolojilerini Kürt topraklarında yaygınlaştıramayacaklar.

Kemal Bey'in alevi olduğunu bütün Türkiye biliyor kimse bunu açıklaması için onu zorlamadı. Hangi siyasi parti lideri sözcüsü ya da yöneticileri Kemal beyi bu konuda eleştirdi? Ben kendisini alevi kimliğinden eleştirmem. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir