• DOLAR 34.263
  • EURO 37.479
  • ALTIN 2929.342
  • ...
"Seccade, Sefertası- Adeviyye Müdafaası'na" davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Anadolu Gençlik Deneği Mısır'da yaşanan darbeye tepki göstermek için Türkiye genelinde 1 Ağustos Perşembe gününün akşamı iftardan sahura kadar sürecek protesto gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin yaptığı açıklamada, "Mısır'da yaşanılan darbe süreci halk iradesine müdahale olmaktan çıktı ve tam bir katliama dönüştü. Birilerinin iddia ettiği gibi bir çatışma ortamı yoktur; bilakis darbe karşıtı barışçıl gösteri yapan silahsız bir halka karşı vahşice bir operasyon yürütülmektedir" dedi.

 

General Sisi'nin bir terör örgütünün elebaşı gibi davrandığını ifade eden Ergin daha sonra, "Tüm dünyanın gözleri önünde savunmasız masum insanlara gerçek mermilerle ateş emri verilmiştir. Adeviyye Meydanı bir can pazarına dönüşmüştür. Olup bitenler karşısında ideolojik tavır takınıp katliamı görmezden gelmek ayrı bir insanlık suçudur" ifadelerine yer verdi.

 

Ergin, "Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak halkımızı 1 Ağustos Perşembe günü akşamı Dağkapı Meydanına çağırıyoruz ve duyarlılık sahibi olan herkese sesleniyoruz. Vicdanınızı, kumanyanızı, seccadenizi, ailenizi ve komşunuzu alarak Dağkapı Meydanına gelin diyoruz. Perşembe gecesi başta Diyarbakır'da olmak üzere her şehrimizde bir Adevviye Meydanı oluşturalım istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

Sisi İsrail'in hesabına çalışmaktadır
Mısır'daki darbenin ve katliamın Büyük Ortadoğu Projesini yürütebilmek için Mısır halkının iradesini kırmaya yönelik olduğunu belirten Ergin, "Mısır Ordusu maalesef İsrail'in varlığını teminat altına almak için ABD tarafından finanse edilen bir ordudur. Bu işbirlikçi generallerin ve siyasetçilerin Mısır'daki varlık sebebidir" şeklinde konuştu.

 

Ergin, General Sisi Mısır halkının hesabına değil Siyonist İsrail'in hesabına çalıştığını Batı'nın olup bitene ses çıkarmaması Anglosakson-Yahudi zihniyetinin normal bir tavrı olduğunu söyledi.

 

Mısır'da olup biteni Batı'ya şikâyet etmenin reel bir tarafı olmadığını ifade eden Ergin son olarak, "Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da, Pakistan'da, Yemen'de, Sudan'da ya da Somali'de yaşanan sıkıntılar Batı'nın bilgisi dışında değildir. Bizzat İslam coğrafyasındaki kaosun sebebi batı'dır. Müslümanlar için tek çözüm İslam Birliği'dir" diyerek sözlerini bitirdi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir