• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Bem-Bir-Sen'den muhtaçlara yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bem-Bir-Sen (Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası) Batman İl Başkanlığı Ramazan ayında muhtaçları unutmadı.

 

Bem-Bir-Sen İl Başkanı Diyaddin Demirhan, "Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir" hadis-i şerifini düstur alarak imkânlarını sonuna kadar kullanarak ulaşabildikleri kadar muhtaca ulaştıklarını söyledi.

 

Demirhan, "Sosyal sorumluluklarımızı bilerek görevimizin sadece üyelerimize ekonomik ve sosyal haklar kazandırmak, ya da kazanılmış hakları korumak olmadığı bilincinde olup, memleketimize nasıl daha faydalı olabiliriz arayışı içinde olacağız" dedi.

 

Yardımları tamamen kendilerinin dağıttığını belirten Demirhan, "Bazı zamanlar oldu ki evimizde yediğimiz yemek boğazımıza dizildi, bazen gözlerimiz doldu. Damı çökmek üzere olan evler, babasız çocuklar, tek kanepeli tek halılı bomboş evler ve daha neler neler gördük. Biliyoruz ki sadakanın iyisi gizli olandır, kimseyi rencide etmeden verilendir. Aslında bizde bunu açıklamayı düşünmüyorduk, ama gördüklerimiz bunları anlatmamızı zaruri kıldı. Belki başka birilerini de teşvik eder" ifadelerini kullandı.

 

Özellikle Suriye'den gelen kardeşlerimizin halinin içler acısı olduğuna dikkat çeken Demirhan, "Muhacir-Ensar kardeşliği gibi bu kardeşlerimizi içimizde barındırmak için elimizden geleni yapmalıyız. Unutmayalım ki insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Yardım etmemek için hep bir bahanemiz oluyor, ya borcumuz vardır ya ihtiyacımız iyide o borç, nimetin şükrü nimetin cinsinden olmalı, Allah (cc) mal vermişse bencilce sadece benimdir deme hakkımız yok, onda fakir fukaranın payıda vardır, minnetsizce haklarını vermemiz gerekir. Bem-Bir-Sen Sendikası olarak bu yardımlarımıza aidatlarıyla destek veren çok değerli üyelerimize teşekkür ediyoruz" dedi. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir