• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Cildimizi güneşten koruyalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Bölge Devlet Hastanesi Dermatologlarından Aslı Şahin, güneş ışınlarının cilde verdiği zararları ve korunma yollarlı ile ilgili bilgiler verdi.

 

Doğum oranının bu bölgede fazla olması, gebelik maskesi olarak bilinen cilt lekelerinin de sıkça görülmesine neden olduğuna dikkat çeken Dr. Şahin, "Deri, vücudumuzdaki en büyük organdır. Çevresel zararlı faktörlere karşı örtü görevi görür. Ultraviyole (UV) ışınlarının zararlarına karşı koruma sağlar, duyuda rol alır, vücut ısısını düzenler, bağışıklık işlevi ve vitamin D sentezinde rolü vardır" dedi.

 

Bu kadar önemli görevleri olan cildi uygun bir temizleyici, günlük nemlendirici ve güneşten koruyucu ürünlerle her zamankinden canlı tutmanın mümkün olduğunu belirten Şahin, Bunun yanı sıra günlük yeterli miktarda su tüketmek, sigara- alkol, stres gibi genel sağlığımız kadar cilt sağlığımızı da olumsuz etkileyebilecek faktörlerden uzak durmak da önemlidir" ifadelerini kullandı.

 

Yaşlılık belirtilerini geciktirir
Dr. Şahin, Batman ve bölgesinde daha çok çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan hasta çokluğu, güneşin akut veya birikici etkisiyle oluşabilecek deri hastalıkları ve deri kanseri riskini arttırdığını söyledi.

Şahin açıklamasının devamında, "Yaşlanma belirtilerinin ilk gözle görünür kısmı cildimizdir. Cilt yaşlanmasında genetik faktörlerin yanı sıra güneş ışığı da büyük öneme sahiptir. Bu nedenle güneş koruyucu ürünleri yaz ve kış aylarında sürekli kullanmak, cildimizi birçok dermatolojik hastalıktan, cilt kanserinden koruduğu gibi yaşlılık belirtilerini de geciktirir. İyi bir güneşten koruyucu hem UV-A, hem UV-B' ye karşı koruma içermelidir. Cilt tipine uygun ürün seçimi gerekmekte olup; yüz yıkama, terleme durumunda ürünün tekrar sürülmesi hatırlanmalı, ürünü uygulamanın 4-5 saat arayla tekrarlanması gerekmektedir. Dermatoloğunuzla olan diyaloğunuz ve kullanacağınız doğru ürünlerle genç kalmak artık bir sır olmaktan çıkacaktır" dedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir