• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
"Seccade-Sefertası Adeviyye Müdafaası"na davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak yarın yapacakları 'Seccade-Sefertası Adeviyye Müdafaası' adlı Mısır direnişine destek amaçlı programa bütün Konyalıları davet etti.

 

Mehmet Parlak yarın Türkiye'de Konya dahil 75 ilde aynı anda yapılacak programa davet için yaptığı basın açıklamasında, "Mısır halkı darbeye ve darbeci zihniyetlere 'hayır' dedi. Dayatmalara boyun eğmedi, şartlara teslim olmadı. Onlar direnişi seçtiler. Mısır'dan şehadet haberleri geliyor. Direnişe destek çığ gibi büyürken, darbecilere lanet yağıyor. Seksen yıllık bir teşkilat tecrübesine ve eğitime dayalı ciddi bir birikime sahip olan bir hareket kolay kolay pes etmez.

Darbecilerin ve destekçilerinin tuzağına düşerek onlara haklılık gerekçesi de oluşturmaz. İhvan-ı Müslimin'in en büyük sermayesi, sabır ve direnişidir. İhvan, alçakça saldırılarla terörize edilmek isteniyor. Hareket mensuplarının sabrı zorlanıyor. Barışçı eylemlerden koparılıp gayri meşru alana çekilmek isteniyor. Onun için Mısır diktatörü büyük katliamlar yapıyor. Ama İhvan, onların bu emeline hizmet etmeyecek donanıma fazlasıyla sahiptir" dedi.

 

Parlak, "Mısır direniyor. Mısır'ın direnişi, karanlık gecelerin sona erdiğinin, aydınlık sabahın yakın olduğunun habercisi olabilir diyen Müslümanlar bulundukları yerlerde yapacakları toplantılarla ve dualarla hak ve adalet isteyen Mısırlı Müslümanların direnişinin nedenlerini anlatmalı ve bu kıyamın başarısı için dua etmelidirler. Çünkü bu kıyam, Mısır tarihinin, Afrika tarihinin ve dünya tarihinin gidişatını değiştirecek büyük bir kıyamdır" şeklinde konuştu.

 

Parlak, "Bu gaye ile biz de 1 Ağustos Perşembe günü Konya'da Hükümet Meydanı'nda iftar öncesi 19.15'te başlayacak ve sahur öncesine kadar devam edecek Mısır'daki kardeşlerimizin şanlı direnişi için vicdanını, kumanyanı, seccadeni, aileni, komşunu al iftara ve duaya gel diyoruz.

 

Her meydan Adeviyye Meydanı diyor ve Adeviyye Meydanı'ndan canlı bağlantının olacağı, Kur'an ziyafetinin, dua ve niyazların olacağı kıyama Konyalı kardeşlerimizi bekliyoruz" diyerek basın açıklamasını bitirdi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir