• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Erciş Belediyesinden 7 bin kişilik iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İftar programına Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu Van İl Jandarma Alay Komutanı Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, kamu kurum amirleri oda ve dernek temsilcileri, kanaat önderleri ile vatandaşlar katıldı.


Burada açılış konuşmasını yapan Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu katılımcılara teşekkür ederek, "Malumunuz bu günlerde ilçemiz büyük bir sınav vermekte, bu sınavı da aşmak ve güzel günlere kavuşmak için zamana ve sabır'a çok ihtiyaç duymaktayız. Allah'ın izniyle bunun altından da anlımızın akıyla çıkacağımıza canı gönülden inanmaktayız. Kentsel dönüşümde ilk kazmayı Ramazan Bayramı sonrasında vurucağız" dedi.


2011'de yaşanan depremlerde en büyük hasarın ilçelerinde oluştuğunu aktaran Arapoğlu, ilçede çalışmaların devam ettiğini ifade etti.


Daha sonra konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu ise yaptığı konuşmada, Erciş'in bu gününün dünden iyi olduğunu, yarının da bugünden daha iyi olacağını söyledi.


Vali Karaloğlu Yaşanan depremlerden sonra ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları söyledi, "Erciş'te 2 bin 500 vatandaş kıracı konutları için müracaat etti. Bizim ilk incelememizde bu sayı bin 700'e düştü. Bugün kutuda bin 700 vatandaşımızın isimi var. Biz 500 asil,100 yedek isim çekeceğiz. Ama size söz veriyorum dedim o gün bu kurası çıkanları da tekrar teker teker inceleyeceğiz. Eğer koşulları bizim koşullarımıza uymayan, bizim genelgemize uymayan, gerçek manada Erciş'te kiracı olmayanlar varsa onları listeden çıkaracağız dedik."

Daha sonra Van Milletvekili Fatih Çiftçi de bir konuşma yaptı. (Hamza Kaya- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir