• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Rahmet Gıda Bankası yardım ağını genişletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN -Kızıltepe(Qoser)ilçesinde bir yılı aşkın süredir yardım faaliyetlerinde bulunan Rahmet Gıda Bankası ilçedeki 32 aileye gıda yardımında 4 aileye de Avrupa Yetim Der tarafından gönderilen yaklaşık bin 500 TL'yi dağıttı.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Rahmet Gıda Bankası Başkanı Mehmet Şirin Öz yardım ağını genişlettiklerini söyledi. Öz, "Rahmet Gıda Bankası kurulduktan sonra Kızıltepe'ye bağlı köylerde kalan yetim ve muhtaç aileler de başvurdu. Tabi imkânlarımız kısıtlı olduğu için köylere ulaşmada sıkıntı çekiyorduk. Yetim ve muhtaç ailelere ulaşamıyorduk. Kızıltepe'de yeni açılan Köy Mezra ve Beldelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Köy-Der) aracılığıyla şu ana kadar köylerde ikamet eden 32 aileye gıda paketi yardımında bulunduk." İfadelerini kullandı.

Yardım faaliyetlerinin devam edeceğini belirten Öz, "Hedefimiz Köy-Der aracılığıyla köylerde kalan yetim ve muhtaç ailelerin hepsine ulaşmaktır. Yaptıkları bu anlamlı hizmetten dolayı Köy-Der yönetimi ve tüm üyelerini tebrik ediyorum. Bu konuda bize yardımcı olup köylerle ilgili sıkıntılarımızı gidermede yardımcı oldukları için, Rabbim kendilerinden razı olsun." Şeklinde konuştu.
Avrupa Yetim-Der'in yetim ve kardeş aile projesi kapsamında Kızıltepe'de ikamet ve kendilerinde kayıtları bulunan 4 yetim ve muhtaç aile için gönderdiği bin 425 TL'yi de bu ailelere ulaştırdıklarını belirten Öz, yardımların toplanmasında,dağılmasında ve organize edilmesinde katkısı olan tüm vatandaşlara teşekkür etti. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir