• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
"Ümmet İftarı"na davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi, Dünyadaki zulme tepki ve barış sürecine katkı amacıyla yapılacak olan etkinliğe tüm halkı davet etti.

 

Etkinliğin Hz Ömer Camii'nde verilecek olan iftar yemeği ile başlayacağını belirten Aslan, buradan Sanat Sokağı'na kadar bir yürüyüş, ardından bir basın açıklaması yapılacağını ve Teravih, dua, konuşma, marş ve ezgilerin olduğu bir dizi etkinliklerin ise sahura kadar süreceğini belirtti.

 

İnisiyatif adına basın açıklamasını okuyan Yakup Aslan, Mısır'daki askeri darbe ve sonrasında halka karşı girişilen katliamın insanlık vicdanını derinden yaraladığını belirterek, "Açıklamamıza geçmeden önce bu zulüm karşısında duyarsız kalan, başta ABD olmak üzere, AB, Suudi Arabistan, Ürdün, Bahreyn ve zulme destek veren tüm dünya devletlerini, hükümetleri ve uluslararası kurumları mahkûm ediyoruz" dedi.

 

Mısır'daki askeri darbenin vahşetine sessiz kalındığını ifade eden Aslan, "İslam dünyasındaki devletler, ancak birer kontrol aracı olmaları halinde muteber gören sistemin bu kadim tutumu, hem darbe sürecinde hem de akabinde gerçekleşen katliamda devam etmiş, bilhassa batıdaki büyük medya araçlarının sefaleti tekrar göz önüne serilmiştir. Bu vesile ile Mısır'da askeri diktatörlüğe direnmek sureti ile hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, Mısır halkının meşru temsiliyet yönündeki talebinin yanında olduğumuzu açıkça ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

"Etkinlik Sanat Sokağı'nda sahur vaktine kadar sürecek"

Bu zulüm karşısında susmadıklarını göstermek için daha önceleri bir seri etkinlik yaptıklarını hatırlatan Aslan, "Perşembe günü (yarın) Hz. Ömer Camii önünde Dünyadaki zulme tepki ve barış sürecine katkı amaçlı bir "ümmet iftarı" düzenlenecektir. İftarın ardından Dabbaoğlu Parkı'ndan Türk Telekom binası önüne kadar sürecek yürüyüş yapılacak ve burada bir basın açıklaması gerçekleştirilecektir. Akabinde sanat sokağında teravih, dua, konuşma, marş ve ezgilerin olduğu bir dizi etkinlik sahur vaktine kadar sürecektir. Sizlerin vesilesiyle bütün halkımızı bu duyarlılığa katkı sunmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir