• DOLAR 32.383
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2405.099
  • ...
STK'lardan ortak mesaj: Bu bayram sevinç ve hüznü beraber yaşıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçerisinde Kadir Gecesini barındıran Ramazan ayından sonra bayrama kavuşmanın sevinciyle Mustazaflar Cemiyeti, Yetimler Vakfı ve Şehitler Kervanı Platformu tebrik mesajı paylaştı.

Bayram mesajını paylaşan Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Murat Aslan, Ramazan ayının duanın, tövbenin ve istiğfarın bol olduğu, Allah ile olan bağların güçlendirilmesine vesile olduğunu belirterek "Allah'a hamd olsun ki bizleri bu aya kavuşturdu ve dolu bir şekilde geçirmeyi nasip etti. Hakikaten bizler Ramazan ayında ve bilhassa Ramazan Bayramı'nda birçok duyguyu bir arada yaşıyoruz. Özellikle sevinç, mutluluk, hüzün, keder ve acıyı bir arada yaşadığımız anlar oluyor." şeklinde konuştu.

Sevinç ve mutluluğun yaşandığı konulara temas eden Aslan, "Bu mübarek ayda dua, tövbe, istiğfar ve ibadet gibi manevi anlamda Rabbimizle olan bağımızı kuvvetlendirmemiz için birçok şeye vesile oldu. Dostlarımızla ve sevdiklerimizle iftar sofralarında bir araya gelip muhabbet edebildik. Teravih ve gece namazlarıyla, mukabelelerle Rabbimizle olan bağımızı kuvvetlendirdik. Bunlar bizleri sevindiren ve mutlu kılan hususlardır." ifadelerini kullandı.

"Ramazan Ayı hürmetine Rabbim bir daha acı ve kederi yaşatmasın"

İslam toplumunu üzen hususları da sıralayan Aslan, "Bilhassa İslam coğrafyasında acının, kederin, sorun ve sıkıntının olduğu yerlerde, hakeza Filistin'de Ramazan Ayında Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı problemlerin yanında siyonist terör devletinin Mescid-i Aksa'ya yapmış olduğu baskınlar ister istemez bizleri üzdü, kederlendirdi, orada bulunan kardeşlerimizin acısı yüreğimizi dağladı." dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremin oluşturduğu yaralara da değinen Aslan, şunları söyledi:

"Bunun yanında bilindiği üzere Türkiye büyük bir depremi atlattı ve 11 ilimizde büyük yıkımların ve ölümlerin olduğuna şahit olduk. Oradaki mağdur kardeşlerimiz unutmadık. Sivil toplum kuruluşları olarak iftar ve sahurlarda ihtiyaçların giderilmesi için elimizden geleni yaptık. Allah'a hamdolsun bu mübarek Ramazan Ayı hürmetine Rabbim bir daha acı ve kederi yaşatmasın. En kısa sürede toparlanmayı ve yeniden imar edilmesini nasip etsin diyoruz."

Aslan, "İşte bütün bu duyguları bu ayda bir arada yaşıyoruz. Fakat Rabbimizden ümidimizi kesmiyoruz. Bu mübarek ayın ve içinde barındırdığı Kadir Gecesi hürmetine İslam ümmetini bir araya getirmeyi, vahdet etrafında bir araya toplamayı, ihtilafları bırakıp İslami mücadele için adım atmayı, ayaklarını sağlam bir şekilde yere basmayı nasip etsin. Bilhassa tutsak olan Müslüman kardeşlerimizin azad olmasını Rabbimden diliyorum." diye belirtti.

"Cenab-ı Allah yaptığımız bütün amelleri, tuttuğumuz oruçları, ettiğimiz duaları kabul etsin"

Yetimler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Recep Bozkır ise "Yetimler Vakfı olarak İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik eder, bayramın sizlere ve ailenize hayır, bereket ve huzur getirmesini dileriz. Ramazan Bayramı'nda yetim kardeşlerimizi de unutmayalım. Yetim kardeşlerimizi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz." dedi.

Paylaştığı mesajda Ramazan ayında yapılan dua, ibadet ve tutulan oruçların kabul olması temennisiyle başlayan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, "Allah'a hamd-u senalar olsun ki bu yılki Ramazan'ı da idrak ettik, bitirdik. Cenab-ı Allah yaptığımız bütün amelleri, tuttuğumuz oruçları, ettiğimiz duaları kabul etsin. Şehitler Kervanı Platformu olarak başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik eder, İslam ümmeti için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan dileriz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir