• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Mersin Mustazaflar Cemiyeti iftarda halk ile buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesinin geleneksel hale getirdiği iftar yemeklerinin ikincisini bu yıl da vererek halk ile bir araya geldi. 5 yüz kişilik iftar yemeği yoğun katılımdan dolayı yetmedi.

 

İftar yemeği Hakan Okan Merzeci Bulvarı üzerinde ve Cemiyet karşısında bulunan oto yıkamacının avlusunda verildi. Daha erken saatlerde cemiyet üye ve gönüllüleri hazırlıklarını yaparak belediyelerden talep ettikleri sandalye ve masaları dizdiler. Halkın gelmesi üzerine Özlem Ajans sanatçılarından Muhammed Nur Mevlidi Şerif okurken, Mersin Grup İhya sanatçıları ise Ramazan ayını konu alan ilahiler seslendirdi.

 

Daha sonra Abdulkadir Gökçen Hoca bir konuşma yaptı. Gökçen, konuşmasında ancak Allah'ın Salih kullarının kurtuluşa ereceklerini kaydetti. Gökçen şöyle devam etti: "6 yüz yıl dünyaya hükümetmiş olan Osmanlı zamanında, tarikatlar topluma hizmet ederdi. Şimdi ise tarikatların görevini STK'lar üstlenmiş durumdadır. STK'ların yapmış olduğu bu hizmetlere biz de destekte bulunalım" diye belirtti.

 

İftar yemeğinde yapılan duada ise İslam Ümmetinin birliği ve uyanışı için Allah'tan istekte bulunuldu.

 

Yapılan duanın ardından program son buldu. (Osman Öksüz/Üsame Ortaç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir