• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Batman'ın tıp öğrencisi yetiştiren okulu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Fen Lisesi, tıp fakültelerine sadece bu yılki mezunlarından 35 öğrencisini gönderdi. LYS yerleştirme sonuçlarına göre büyük bir başarıya imza atan Fen Lisesi bu sene de başarı geleneğini bozmadı.

 

Okul Müdürü İsmail Sırrı Tekin, bu yıl 79 öğrencilerinin mezun olduğunu belirterek bunların 48'inin üniversiteye yerleştiğini söyledi. Tekin, okulun bu yılki başarısı ile ilgili açıklama yaptı.

Tekin yaptığı açıklamada, "Okulumuz, bu sene mezun ettiği 79 öğrenciden aralarından Hacettepe, İstanbul, Ege, Dokuz Eylül gibi Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin de bulunduğu farklı üniversitelerine 48 öğrencisini yerleştirmeyi başarmıştır. Bu öğrencilerin 35'i de tıp fakültelerine yerleşmişlerdir. Ayrıca bu sene ilk kez Fen Lisesinden sözel bölümü tercih edip hukuk fakültesine yerleşen 2 öğrencimiz mevcuttur. Bunların dışında 4 öğrencimiz diş hekimliği, 3 öğrencimiz eczacılık, 1'er öğrencimiz de mimarlık, FTR, otomotiv mühendisliği, diyetisyenlik bölümlerine yerleştiler. Yerleşemeyen bütün öğrencilerimiz aslında herhangi bir mühendislik bölümüne yerleşecek puana sahip olmalarına rağmen mutlaka tıp fakültesi okumak istediklerinden bu sene tercihte bulunmamışlardır. Yoksa bu öğrencilerimizin başarısız olduğunu söylemek mümkün değildir. Öğrencilerimizin başarısında emeği olan tüm velilerimiz ile öğretmen arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum" dedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir