• DOLAR 34.25
  • EURO 37.566
  • ALTIN 2927.081
  • ...
Almanya'da petrol ve gazla çalışan ısıtma sistemleri yasaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuya dair Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, sera gazı emisyonlarının azaltılması için hazırlanan Bina Enerjisi Yasası'nda yapılan ikinci değişikliğe Bakanlar Kurulu onay verdi.

Alman koalisyon hükümeti, martta yeni kurulan ısıtma sistemlerinin 2024 yılından itibaren hem yeni hem de eski binalarda yüzde 65 oranında yenilenebilir enerjiyle çalışması gerektiği konusunda anlaşmaya varmıştı.

Tasarıya göre, konutlarda fosil yakıtla çalışan ısıtma sistemlerine alternatif olarak yenilenebilir elektrikle çalışan ısı pompaları, bölgesel ısıtma, elektrikli ısıtma veya güneş enerjisi sistemleri kullanılabilecek.

Değişiklikle, 80 yaşın üzerinde olan ve zor koşullarda yaşayan ev sahipleri için bazı muafiyetlerin getirilmesi planlanırken, yeni kuralları ihlal edenler 5 bin euro para cezası ödeyecek.

Bina Enerjisi Yasası'ndaki değişikliğin yürürlüğe girmesi için Federal Eyalet Temsilciler Meclisinin (Bundesrat) onayı gerekiyor.

Almanya'nın yıllık gaz tüketiminin yüzde 40'ından fazlası ısınma amaçlı kullanılıyor. 41 milyon hanenin neredeyse yarısı doğal gazla ısınırken, yüzde 25'i kalorifer yakıtı kullanıyor. (İLKHA)

 

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir