• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...

Sonbahar ve kış mevsimlerinde aşırı kuraklığın yaşandığı Çanakkale, nisan ayında yağış alsa da kentin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılandığı, 54 milyon 115 bin metreküp kapasiteli Atikhisar Barajı'nda geçen sene bugünlerde yüzde 100'e yaklaşan doluluk oranı, bu yıl yüzde 52 ölçüldü.

Belediye Encümeninin mart ayı başında alarak duyurduğu kısıtlayıcı tedbirlerin tarımsal sulamayı kapsayacak şekilde genişletilmesi ve tasarruf çağrılarıyla riskin azaltılması amaçlanıyor.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, geçen yıl ekim ayında başlayan "su yılı"nda şu ana kadar merkez ve ilçelerin çok az yağış aldığını söyledi.

Gökhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir dahaki senenin ne olacağını bilmediğimiz ve yaz aylarını sıkıntısız atlatabilmemiz için hep birlikte tedbirli olmamız lazım. Biz yine de tüm olumsuzlukları düşünerek su kullanımı için kısıtlama getirdik. Encümende önemli kararlar aldık. Bu süreçte araç yıkamaların, sokakları yıkamanın dikkatli yapılması gerekiyor. Özellikle de yıkama yapan iş yerlerine aylık 20 tondan fazla su verilmemesi konusu var. Limiti aşanlara ceza verilmesi söz konusu. Biz de belediye olarak özellikle sulamaları, çiçeklerin, park bahçelerin sulanmasını damlama su ile yapıyoruz. hatta su ihtiyacı olmayan çiçek türlerinden faydalanacağız. Çalı türü yeşil örtü kullanmayı hedefliyoruz ayrıca 4 derin kuyu açtık, hazır vaziyette duruyor. Çok zor durumda kalırsak onlardan faydalanacağız."