• DOLAR 34.157
  • EURO 37.173
  • ALTIN 2941.735
  • ...
Amed`te onbinler darbecileri lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Mısır cuntasının darbe karşıtlarına Rabiatül Adeviyye Meydanı`nda yaptığı kanlı müdahalede 220`e yakın darbe karşıtı ve Mursi yanlısının katledilmesinden dolayı `Mısırla Dayanışma İnisiyatifi``nin düzenlediği oturma eylemlerinin üçüncü ve son günü yapılan yürüyüşle sona erdi. Mısır`daki cuntaya karşı direnen Müslüman Kardeşler`e destek amacıyla yapılan yürüyüş eylemi, Şeyh Said Meydanı`ndan başlayıp İstasyon Meydanı`nda son buldu. Yapılan yürüyüş eylemine kadın, erkek çocuk, genç onbinlerce kişi katıldı.
 
Yapılan yürüyüşten sonra "Diyarbakır Mısır`la Dayanışma İnisiyatifi" İstasyon meydanında 57 İslami STK adına basın açıklaması yaptı. STK`lar adına basın açıklamasını okuyan Yunus Memiş, Mısır ordusunun yaptığı katliamın sorumlusunun Firavun Sisi ve emperyalist güçler olduğunu söyledi.
 
`Cunta desteğini ABD ve Suudi Arabistan`dan aldı`
ABD, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere tüm batılı emperyalist devletlerden askeri ve siyasi destek alan darbeyi kınamak ve seçilen Cumhurbaşkanı Mursi`nin yanında olduklarını haykırmak amacıyla barışçıl gösteriler düzenleyen halka yönelik kanlı bir saldırı girişiminde bulunduğunu ifade eden Memiş," Yapılan saldırıların en vahimi 26 Ağustos`ta gerçekleşmiştir. Askeri cuntanın emriyle hareket eden Mısır Ordusu, mübarek Ramazan ayında oruçlu olarak Rabıatul Adeviyye Meydanı`nda bekleyişlerini sürdüren halkın üzerine özellikle başlarına ve göğüslerine gelecek şekilde gerçek mermi kullanarak ateş etmiş ve bu ateş neticesinde 200`ün üzerinde gösterici şehid edilmiş ve dört binin üzerinde kardeşimiz de yaralanmıştır" şeklinde açıklamada bulundu.
 
`Bu katliamın sorumlusu CNN ve BBC`dir`
Yapılan saldırının bir katliam olduğunu söyleyen Memiş," Bu, açıkça bir katliamdır ve bu katliamın faili Son Firavun Sisi ve yaslandığı emperyalist güçlerdir. Bu katliamın sorumlusunun Firavun Sisi, Amerikan uşağı Suud yönetimi, ABD, BM ve AB`dir. Yine bu katliamın sorumlusu CNN`dir, BBC`dir ve diğer uluslararası basın ve medya kuruluşlarıdır." ifadelerini kullandı.

`Emperyalizm gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi` 
Emperyalizmin gerçek yüzünü bir kez daha Mısır`da gösterdiğini ifade eden, Memiş, "Rabiatul Adevviye Meydanı`nda dökülen Müslüman kanı, bu emperyalist güçlerin yüzlerine ve gözlerine bulaşmıştır. Askeri cuntanın yaptığı katliamın asıl müsebbibi ve yapılan vahşetin suç ortağı Suudi yönetimi, ABD ve diğer emperyalist güçlerdir. Kendi vatandaşlarına yönelik en küçük bir saldırıda bile dünyayı ayağa kaldıran emperyalistler, öncesinde yapılan askeri cunta darbesine darbe diyemedikleri gibi katliama da katliam diyememişlerdir. Mısır`ın zalim yöneticileri olan Nasır ve Hüsnü Mübarek`in zulümlerini seyrettikleri gibi Zalim Sisi`yi de seyrediyorlar" vurgusunda bulundu.
 
`Mısır İslam`ın yüce bayrağını en yükseklere çıkaracaktır`
Yapılan katliamların asıl hedefinin Mısır`ı yeniden Siyonist İsrail`in koruması yapmak olduğunu söyleyen Memiş,, " Kahhar ve Cebbar Olan Rabbimizin yardımıyla bağrından tüm Müslümanlara önder ve rehberlik eden Şehid İmam Hasan El Benna`ları, Seyyid Kutub`ları, Abdulkadir Udehleri, Halid İslambolileri, Mustafa Meşhurları, Zeynep Gazalileri yetiştiren Mısır, bu karanlık girdaptan çıkacak ve İslam`ın yüce bayrağını en yükseklere çıkaracaktır inşallah" şeklinde konuştu.
 
Mısırda yapılan katliamları kınadıklarını ifade eden Memiş, yapılan katliamı lanetlediklerini söyledi. Memiş, bu katliamda yaralananlara da Allah`tan acil şifalar niyaz etti.
 
Memiş, basın açıklamasının sonunda " Canımızla, kanımızla, malımızla Müslüman Mısır halkı ile dayanışma içerisinde olduğumuzu buradan bir kez daha haykırıyoruz. Ve bir kez daha diyoruz ki askeri darbeye karşı Müslüman kardeşlerimizin yanındayız" ifadelerini kaydetti.
 
Yürüyüş boyunca ve basın açıklaması esnasında sık sık; Yaşasın Mısır İntifadası, Yaşasın Direnen Mısır, Dik Dur Eğilme, Ümmet Seninle Ey Mursi, Defol Sisi, Seninleyiz Mursi, İslami Hareket Engellenemez, Berxwedan Jiyane Jiyan Îslamê, Seyyit Kutub El Benna Selam Olsun İhvana, sloganları atan grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı. (M.Sait Adiyaman / Hüseyin Asana / Sedat Kuşulay / Fikret Kavgalı / Hüseyin Yalçın-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir