• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Bayramların değişmez lezzeti baklava için tatlı telaş başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Baklavanın da başkenti olarak bilinen Gaziantep'te baklavacılar, Ramazan Bayramı öncesi siparişleri yetiştirmek için yoğun bir mesai harcıyor.

Ramazan Bayramı öncesi siparişleri yetiştirmek için çabalayan Gaziantepli baklavacıların, yoğun mesaisi devam ediyor. Aldıkları siparişleri zamanında yetiştirmek isteyen baklava ustaları, mesai saatlerini öne çekerek çalışma sürelerini uzattı.

Tezgahlarının başına sahur vakti geçen ustaların ürettiği baklavalar, her bayram olduğu gibi bölgenin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından talep görüyor.

Kentin en önemli tatlıları arasında bulunan ve adı Gaziantep ile özdeşleşen baklava, özel günlerde en çok tüketilen tatlıların başında gelirken Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte bayrama hazırlanan vatandaşlar da tatlı siparişleri için kentteki baklavacıların yolunu tutuyor.

Baklava işletmecisi Mehmet Karakuş, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle aldıkları siparişleri yetiştirmek için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Türkiye’nin her yerinden baklava siparişleri aldıklarını belirten Karakuş, “Şu anda bütün baklavacılar çok yoğun bir tempo ile çalışıyorlar. Günlük yapılan işin 10 katı iş yapılıyor her gün. Özellikle Ramazan Bayramı’nda baklava çok yoğun ilgi görüyor. Gaziantep baklava şehri olduğu için hummalı bir çalışma var. Gaziantep’ten Türkiye'nin her yerine baklava gönderiyoruz. Arife günü ise sadece Gaziantep için üretiyoruz. Bu sene Ramazan'da iyi geçti. Şu anda Bayram dolayısıyla çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Her sene bayramlarda böyle olur. Bu sene işler biraz daha yoğun. Yoğun bir mesai harcıyoruz. Siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Sahur vaktinden başlayarak geç saatlere kadar birkaç saatlik uykuyla baklavalarımızı arife gününe yetiştirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir