• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
'Deprem bölgesine yardımların sürmesi gerekiyor'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Tahir Özsoy/Doğruhaber

Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim Eli, İHO Ebrar ve Yetimler Vakfı depremin olduğu ilk günden bu yana depremzedelerin yaralarını sarıyor. Binlerce gönüllüsüyle canla başla çalışan kardeş yardım kuruluşlarının gönüllülerinden biri de Avrupa Yetim Eli gönüllüsü Metin Menteş. Hatay’ın Defne ilçesinde koordinasyon merkezinde bilgi işlemci olarak görev yapan Menteş, 2 aya yakın bir süredir 10 binlerce depremzedenin ihtiyaçlarının karşılanmasında katkıda bulunmuş. Menteş, yaptıkları yardım çalışmalarını Doğruhaber muhabirine anlattı.

‘SOSYAL MARKET’LE İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR

Haftada bir gün ‘sosyal market’le depremzedelerin temel ihtiyaçlarının tamamının karşılandığını belirten Menteş, “Cumartesi günü sosyal marketimizde yaklaşık 400 kişinin ihtiyaçlarını karşıladık. Kardeşlerimizin gıda kolisi, kahvaltılık, bebek maması, bebek bezi aynı zamanda giyim anlamında neye ihtiyaçları varsa karşıladık. 2500 parça civarında giyim yardımı yaptık. Aynı gün 350-400 civarında da gıda kolisi yardımı yaptık.” dedi.

“BİZE GELEMEYENLERE BİZ GİDİYORUZ”

Kendilerine gönderilen yardım malzemelerinin en iyi şekilde planlanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını kaydeden Menteş, “Diğer şehirlerden halkımıza gönderilen malzemeler tırlarla buraya geliyor. Biz bunu olduğu gibi halkımıza ulaştırmıyoruz. Öncelikle bu malzemeleri indiriyoruz. Gelen malzemeleri kategorize ederek belli periyodlarla dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Örneğin battaniyeyse soğuk zamanlarda dağıtımını yapıyoruz. Haftada 3 gün dağıtım yaptığımız zamanlar oluyor. Malzemenin türüne göre bunları sınıflandırıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bunun dışında gelen yardımları mobil aracımızla dağıtıma çıkarıyoruz. Örneğin gıda kolisi; Ramazan ayında olduğumuz için yoğunlukla yaptığımız bir çalışma. Uzak köylere, civar kentlere, bize yetişemeyen, bize ulaşamayan insanlara mobil aracımızla giderek hizmet veriyoruz. Bize gelemeyenlere biz gidiyoruz. Ve ihtiyaç duydukları malzemeleri onlara götürüyoruz.” şeklinde konuştu.

“GÖNÜLLÜ OLABİLECEK KARDEŞLERİMİZİ SAHAYA BEKLİYORUZ”

Günlük 1500-2000 kişiye iftar yemeği verdiklerini ifade eden Menteş, “Burada kurduğumuz iftar çadırında günlük olarak 1500-2000 kişi arasında kişiye iftar yemeği veriyoruz. Yaptığımız çalışmaların yoğunluğu ve gönüllülük esaslı çalışmalarımız nedeniyle gönüllü olacak yeni arkadaşlara ihtiyaç duyuyoruz. Buradaki iş yükümüz çok ağır. Bu yükü hep birlikte kaldıralım. Gönüllü olabilecek kardeşlerimizi sahaya bekliyoruz.” cümlelerini kullandı.

“DEPREM FELAKETİNİ LÜTFEN GÜNDEMİNİZDEN ÇIKARMAYIN”

“Buradan hayırseverlere bir çağrım olacak” diyen Metin Menteş, son olarak şunları kaydetti: “Lütfen depremin bitmiş olmasına aldırış etmeyin. Hâlâ enkazlar kaldırılıyor. Deprem bölgesinde insanların ciddi anlamda ihtiyaçları var. Buradaki zorlu süreç devam ediyor. Bölgeye yardımların sürmesi ve insanların yaralarını sarmaya devam etmemiz gerekiyor. Bu nedenle lütfen yaptıkları yardımlara devam etsinler. İlk zamanlarda bölgeye bir günde binlerce tır yardım geliyordu. Şu an 15-20 gündür buraya bir yardım ulaşmadı. Biz de elimizdeki mevcut yardımları peyderpey halkımıza ulaştırıp ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Deprem felaketini lütfen gündeminizden çıkarmayın.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir