• DOLAR 34.269
  • EURO 37.23
  • ALTIN 2988.622
  • ...
Malatya'da Alo 113 kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA-Hasta yakınlarının şiddetine maruz kalan sağlık çalışanları için "Alo 113 Sağlıkçıya Yönelik Şiddet Hattı" devreye girdi.

 

Konu ilgili Malatya İl Sağlık Müdürü Nail Umay, yaptığı yazılı açıklamada, "Gece gündüz demeden çalışan, kendini mesleğine, insan hayatına hizmet etmeye adamış hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın yaşadıkları şiddet olayları vatandaşlarımız tarafından ibretle takip edilmektedir. Sağlık Bakanlığımız 7 gün 24 saat şiddet olaylarıyla mücadele etmek için illerde sağlık müdürlükleri aracılığıyla Beyaz Kod birimleri kurmuş ve Alo 113 hattını hizmete açmıştır. Hekimlerimize yönelik gerçekleşen şiddet olaylarını kınıyor ve üzüntüyle takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Umay açıklamasının devamında, "Amaçları toplum sağlığını en yüksek seviyede tutmak olan sağlık çalışanlarımızın güvenliklerinin ve sağlığının korunması hakkına sahip oldukları unutulmamalıdır. Bir yandan sağlık hizmetinin verdiği ağır yük bir yandan artan şiddet olayları hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızı olumsuz etkilemektedir." dedi.

 

Bu tür şiddet olaylarına yönelik idari ve hukuki yönden takiplerinin sürdürüleceğini belirten Umay, "İnsanımızın sağlığının korunması için zaman ve mesai mefhumu gözetmeksizin her şartta özveri ile görevini ifa eden hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarımıza yönelik yapılan bu tür eylemlerin önlenmesi bakımından her türlü önlem alınmaya devam edilecektir." diye belirtti. (Enis Ağırbaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir