• DOLAR 34.217
  • EURO 37.304
  • ALTIN 2987.916
  • ...
1 milyon liralık korsan kitap ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Korsan kitapla mücadele örgütü Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekiplerinin bir haftadır devam eden çalışması sonunda son yılların en büyük operasyonlarından biri gerçekleştirildi.

 

Pendik'te bugün bir depoya düzenleyen baskında piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan 23 yayınevine ait 50 bin korsan kitap ele geçirildi. Piyasanın en popüler kitaplarının da aralarında bulunduğu operasyonda depoyu kiralayan ve kitapları piyasaya sürdüğü tespit edilen Ü.Y (50) gözaltına alındı.

 

Beş ay önce dükkanını kırtasiye deposu olarak kiralandığını söyleyen mal sahibi ise polis baskını sırasında olayın şokunu yaşadı.

 

Türkiye Basım Yayım Meslek Birliği Başkanı Muharrem Kaşıtoğlu, operasyon sonrasında yaptığı açıklamada, piyasa değeri 1 milyon lirayı bulan korsan kitapların, yayın piyasasındaki suç ekonomisinin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi. Bir haftadır süren operasyonlarda ele geçirilen matbaa makineleriyle birlikte 2 milyon liralık emek hırsızlığının engellendiğini belirten Kaşıtoğlu, operasyonların süreceğini bildirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir