• DOLAR 34.538
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
`Haydi Müslümanlar! Ümmet için duada buluşalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mustazaflar Cemiyeti; mübarek Ramazan ayının son günlerinde, Mısır`da hakları gasp edilen ve katledilen Müslümanlar için duaya davet etti. Dernek, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle üyelerini çeşitli etkinlikler düzenlemeye çağırdı.

Konu ile ilgili olarak Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İslam coğrafyasının ciddi sancılar çektiği bugünlerde tüm Müslüman kardeşlerimizi, Ramazan ayının son günlerinde ümmet için dua etmeye ve Mısır`da yaşanan sivil katliamlar nedeniyle tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz.
Çağdaş Firavun Sisi ordusu tarafından yüzlerce sivil, silahsız, masum Müslüman Mısırlı en acımasız bir şekilde katledildi ve binlercesi de yaralandı. Mustazaflar Cemiyeti olarak bizler bu katliamda hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, katliamı gerçekleştiren darbecileri de kınıyor ve Allah`ın gazabına havale ediyoruz. Şehidlerin kanının Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin direnişlerine manevi güç ve enerji olarak geri dönmesini, onlar için yakın bir zaferle taçlanmasını yüce rabbimizden niyaz ediyoruz."

"Herkesi Mısır için ciddi tepkiler ortaya davet ediyoruz"
"Tüm duyarlı Müslüman kamuoyu ile şubelerimizi çeşitli etkinlikler ile ciddi mesajlar vermeye, alçak darbecileri ve darbeyi destekleyen emperyalist güçleri ve işbirlikçilerini tel`in etmeye, İhvanı destekler nitelikte yasal etkinlikler yaparak seslerini daha gür çıkararak mazlum Mısır halkının yanında olmaya davet ediyoruz." Denilen açıklamının devamında
"Bu münasebetle itikafa giren ve girecek olan kardeşlerimizden bu süre zarfında İslam ümmetinin kurtuluşu, dirilişi, vahdaniyeti ve bahusus Mısır halkı için dualar etmelerini diliyoruz.

İmkanlar dahilinde Kadir Gecesi`ni açık alanlarda ihya edelim
Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan`ın, son demlerine ulaşmış bulunmaktayız. Bugünleri kendilerine afv ve günahlardan halas olarak gören tüm duyarlı Müslüman kardeşlerimizi ve şubelerimizi bu son günler vesilesiyle özellikle Kadir Gecesi`nde toplu bir şekilde -imkan varsa açık alanlarda yoksa camilerde - ümmeti ve özellikle Mısır`ı da dualarına katarak bu bin aydan hayırlı geceyi idrak etmeye davet ediyoruz." İfadelerine yer verildi.

"Dünya Kudüs Günü` için etkinlik düzenleyelim"
Açıklamada son olarak "Siyonistlerin alçak işgaline, Kudüs`teki Yahudileştirme faaliyetlerine ve Mescidi Aksa`ya yönelen tehditlere dikkat çekmek amacıyla Ramazan ayının son Cuması "Dünya Kudüs Günü" olarak idrak edilmektedir. Tüm şubelerimizi,"Dünya Kudüs Günü" vesile ile çeşitli etkinlikler düzenlemeye Siyonist İsrail`i ve uluslar arası emperyalist güçleri tel`in etmeye davet ediyoruz." İfadeleri kullanıldı.
(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir