• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
"Kayıt sırasında kesinlikle bağış almayın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - İl Milli Eğitim Müdürü ve lise müdürleri 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde Suphi Öner Öğretmenevinde bir araya geldi. Toplantıda yeni eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmaları değerlendirildi.

 

Kayıtlarda kesinlikle bağış alınmaması gerektiğini hatırlatan Gül, "Kayıt sırasında kesinlikle bağış almamanız gerekiyor. Yönetmelikte nasılsa bu doğrultuda hareket edilmelidir. Aynı hususlar kılık kıyafet seçiminde de geçerlidir. Kılık kıyafet ve seçmeli ders seçiminde öğrenci ve veliyi kesinlikle yönlendirmeyin. Velilerin kararına göre kıyafet seçimi yapılacak. Herkes kendi özgür iradesiyle seçimini yapsın. Bakanlığımızın önemle durduğu nokta budur. Öğretmen ihtiyacını ise bırakın biz düşünelim" dedi.

 

LYS sonuçları üzerine de değerlendirmelerde bulunan Gül, Mersin'de LYS başarısında bir düşüş gözlemlendiğini belirterek, "Bunun nedenlerini ve çözümlerini araştıracağız. Bir idarecimizi bu konuyu araştırmak üzere görevlendirdik. İdarecimizin başkanlığında kurulacak komisyonla başarısızlığın nedenlerini araştıracağız. İlk etapta mesleki eğitimde okuyan öğrencilerin başarı oranlarının düşüşünde menfi bir rol oynadığını görüyoruz" diye konuştu.

 

Hazırlanan sunum üzerinden LYS puan türlerine göre Mersin'in başarı sırasının ders bazında incelendiği toplantıda başarı düzeyi düşük olan okulların idarecileri ile konuşularak sorunun nedenleri üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir