• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Emeklilerin TOKİ ihalesinde indirime gidilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in desteğiyle TOKİ Başkanlığından yapılan açıklamada 3 Temmuz'da yapılan TOKİ ihalesindeki fiyat artışının tekrardan gözden geçirilip indirime gidileceğini söyledi.

 

Yaşanan bu olumsuzluğun ardından Emekliler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, durumu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e aktardığını ve kendilerine yardımcı olmalarını istediğini söyledi.

 

Ekmen, Bakan Şimşek'in TOKİ yetkililerini aradığını ve yaşanan olumsuzluğun biran önce giderilmesi hususunda kendilerine ricada bulunduğunu söylemesi üzerine TOKİ başkan yardımcısının konuyla ilgileneceğini söylediğini belirtti.

 

Bakan Şimşek'in kendilerini aramasının ardından TOKİ başkan yardımcısının kendisini aradığını ifade eden Ekmen, 3 Temmuz'da iptal edilen ihalenin yasal süre bitiminin ardından en kısa sürede tekrar yapılacağını ve ihalede emeklilerin hassasiyetlerini gözeterek ihale fiyatında indirime gidileceğini söylediğini kaydetti.

 

Batmanlı bin 440 emekli, ev sahibi olmayı beklerken 3 Temmuz'da yapılan TOKİ ihalesiyle ev hayalleri yıkılmıştı.

 

3 Temmuz'da yapılan TOKİ ihalesinin bir yıl içerisinde 2+1 daireleri için 62 bin TL'den 90 bin TL'ye ve 3+1 daireler içinde 86 bin TL'den 126 bin TL'ye çıkarılması emeklileri şoka sokmuştu. Emekliler, bu fiyat artışını kabul etmeyerek ihaleyi iptal etmişlerdi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir