• DOLAR 32.159
  • EURO 35.138
  • ALTIN 2433.12
  • ...
Akşener  masa krizini anlattı! Ne teklif edildi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldığı canlı yayında 6'lı masada  Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı pazarlığında yaşananları anlattı.

Akşener,  DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığına karşı çıktığını açıkladı. 

"Bana Başbakan yetkilerine sahip bir alan da teklif edildi. Ben diğer genel başkanlarla eşitlenmiş olmaktan bir rahatsızlık duymadım" diyen Akşener, İmamoğlu ve Yavaş ile ilgili önerisinin altılı masaya getirilmesiyle ilgili "Kılıçdaroğlu ve 2 başkanla uzlaştık. Biz Kılıçdaroğlu ve iki belediye başkanıyla anlaştık, masaya gittik ve Babacan bu iki arkadaşın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'na itiraz etti." dedi.

Babacan'ı ikna etmeye çalıştığını belirten Akşener, "Masadan kalkıp arkadaşlarıyla konuşmaya gitti. Tam 1 saat arkadaşları ile konuştu. Geri gelince 'tamam o zaman bu arkadaşlara Şehircilik Bakanlığı ve Afet Bakanlığı verelim' dedi." İfadelerini kullandı.

Akşener, Muharrem İnce'nin Millet İttifakı çatısı altında olmasını istediğini ancak CHP'nin bunu yerine getirmediğini savundu. İnce'ye yönelik eleştirilere yanıt verdi. "Sayın İnce’nin bir linçe tabi tutulmasını doğru bulmuyorum." dedi.

Akşener, Eski Adalet Bakanı Deva Partili Sadullah Ergin'in CHP listesinden aday gösterilmesini de değerlendirdi. Akşener, "CHP ile Deva Partisi’nin ortak bir liste üzerine çalıştıklarını herkes biliyor. ‘Niye böyle değerlendirdiniz?’ deme gibi bir hakkım yok ama seçmeni anlama mecburiyetimiz var." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir