• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
"Adeviye'dekiler yakıp yıkmıyor, Kur'an okuyor!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker bir dizi temaslarda bulunmak için öğle saatlerinde Van'a geldi.

 

Burada ilk ziyaretini Van Valisi Münir Karaloğlu'na yapan Bakar Eker, ardından AK Parti il teşkilat binasına geçti.

 

Burada bir konuşma yapan Bakar Eker, Mısır'da Müslümanlara karşı yapılan katliamları sert bir dille eleştirdi.

 

"Darbeciye darbeci diyemiyorlar"

İslam dünyasında darbelerin ve zulümlerin yaşandığına dikkat çeken Bakar Eker, "Bugün bu mübarek günlerde, Ramazan ayında Mısır'da askeri darbe oluyor. Hani, batının, değerleri içerisinde demokrasi vardı. Avrupa Birliği'nin ve Kopenhag Kriterlerinin birincisi buydu. Demokrasi. Peki, demokrasi nerede tezahür edecek. Seçimle. Seçimle iş başına gelmiş. Yüzde elliden fazla oy almış. Darbe ile uzaklaştırılıyor. Ama darbeciye darbeci diyemiyorlar. Darbe yapana sen darbe yaptın diyemiyorlar." dedi.

 

"Adeviye Meydanı'ndakiler Vandalizm yapmıyor!"

Bakan Eker, "Demokrasiden yana olanlar Adeviye Meydanı'nda sadece oturuyor. Başka bir şey yapmıyor. Ne yakıp yıkıyor ne Vandalizm yapıyor ne Molotof kokteyli atıyor ne bir yeri ateşe veriyor ne de kimseyi taşlıyor. Sadece oturuyor, Kur'an okuyor, dua ediyor. Ama bunların üzerlerine hain eller kurşun sıkıyor. 200 tane Müslüman katlediliyor. Bunu katliam bile diyemiyorlar. Bütün bu karışıklıklardan ibret almamız lazım. Ve biz hükümet olarak zalime karşı mazlumun yanında olmak durumundayız. Zalime, senin bu yaptığın zulümdür diyebiliyoruz. Filistin'de de Mısır'da da Suriye'de de demeliyiz" şeklinde konuştu.

 

Çözüm sürecine de değinen Bakan Eker konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin doğusunda batısında Türkiye'nin her tarafında 75 milyon vatandaşımızın bu sürece deste verdiğini biliyoruz. Ama en çok bu bölgedeki kardeşlerimiz bunun çeşit çeşit sıkıntıları ile karşı karşıya kaldı. Mesele tek başına alt yapı sorunlarından ibaret değil. Mesele tek başına kamuoyu yatırımlarına, Güneydoğunun, Doğu Anadolu'nun yıllarca geçmiş iktidarlar, hükümetler döneminde yeteri kadar istifade etmemiş olmasından ibaret değil. Bir yerde barış yoksa bir yerde insanlar hayatlarından endişe duyuyorsa, bir yerde insanlar geleceğinden kuşku duyuyorsa o yerde ne yatırım yapılır, ne imar inşa faaliyetleri gerçek amacına ulaşır.

 

Ramazan ayında yüreklerimiz acılarla saldırılarla sarsılmıyoruz. İlk defa belki 30 senedir hasretini çektiğimiz özlemle beklediğimiz huzur ve güven ortamını bu bölge insanları tatma imkânı buldu. Onun içindir ki bu bölgenin insanları bir çözüm sürecine sarılmış, fiili ve kavli dualarıyla vatandaşlarımız bunu destekliyor. Tabi herkes aynı oranda barıştan yana değil. Bunu provoke etmek isteyenler de olur. Bunu baştan beri biliyoruz. Ama onlar engel olacak diye biz yolumuzdan vazgeçecek değiliz."

 

Bakan Eker, buradan ayrılarak OSB'de 5 ayrı fabrikanın açılışına katıldı.

 

Bakan Eker'in VASİAT tarafından verilecek iftar ardından sektör temsilcileri ile bir araya gelmesi bekleniyor. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir