Depremde zarar gören araçlar sahiplerini bekliyor
Hatay'da depremde zarar gören araçların çekildiği 3 otoparkta, yaklaşık 5 bin hurda araç sahiplerini bekliyor. Çekici araçlarından sorumlu Tarık Yılmaz, gazetemize yaptığı açıklamada, “Kendilerine ait olduğunu kanıtlama suretiyle herkes gelip araçlarını alabilir.” dedi.
Mehmet Tahir Özsoy/Doğruhaber
Deprem felaketinde büyük hasar alan şehirlerin başında gelen Hatay’da binlerce araç da enkaz altında kaldı ya da yıkımlardan etkilenerek zarar gördü. Yaşanan deprem sonrası onlarca çekici, hasar gören binlerce aracı otoparklara çekti. Bu araçların içerisinde hurdaya dönenler olduğu gibi az hasarlı araçlar da mevcut. Özel Harekat Polisleri tarafından korunan bu otoparklarda, araçlarda bulunan değerli eşyalar da sahiplerine teslim edilmek üzere koruma altına alınıyor. Hatay genelinde, depremde hasar görmüş araçlar için 3 otopark alanı ayrılmış durumda. Bu otoparklarda da 5 bin civarı araç sahiplerini bekliyor.
“KENDİLERİNE AİT OLDUĞUNU KANITLAYANLAR ARAÇLARINI ALABİLİR”
Konuyla ilgili gazetemize konuşan çekici araçlarından sorumlu Tarık Yılmaz, “Kendilerine ait olduğunu kanıtlama suretiyle herkes gelip araçlarını alabilir.” dedi. Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı'nın İstanbul şubesinde görevli Tarık Yılmaz, deprem sonrası Hatay’da görevlendirilerek çekici araçlarının sorumluluğunu yürütmeye başladı.
“VATANDAŞLAR HİÇBİR ÜCRET ÖDEMEDEN GELİP ARAÇLARINI ALIYOR”
Yılmaz, “Çekicilerden sorumlu olarak burada bulunuyorum. Büyük bir felaket yaşandı burada. Biz de elimizden geldiğince yardımcı olmak için buradayız. Enkaz altında kalan arabaları getiriyoruz buraya. Vatandaşlar hiçbir ücret ödemeden gelip araçlarını alıyorlar. Sahibi vefat eden araçlar oluyor. Onlara da birinci derecede yakınları, noterden evrak alarak gelip araçları alabiliyorlar.” şeklinde konuştu.
“5 BİNE YAKIN ARAÇ VAR BU OTOPARKLARDA”
Hasarlı araçların tespiti ve sürecin işleyişine de değinen Yılmaz, şunları kaydetti: “Sahada araştırma yapıyoruz. Ekipler hasarlı araç tespit edince, bir grubumuz var oradan anons ediyorlar. Mevki bildirip konum gönderiyorlar. Biz de gidip çekicilerle alıyoruz. Hatay’da bunun gibi araç çektiğimiz 3 otoparkımız var. Ortalama 5 bine yakın araç var bu otoparklarda. Buradaki araç sahiplerinin yüzde 80’inin akrabaları gelip araçlarını alıyorlar. Kaskosu olanların işlemlerini halledip kaskodan ödemelerini alıyorlar. Kaskosu olmayanlar işlemlerini yapıp yaptıranlar oluyor, araçlarını bu halde satanlar oluyor.”