• DOLAR 34.263
  • EURO 36.987
  • ALTIN 3032.282
  • ...
Mevlevi Postnişini'nden cunta katliamına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Mısır'da batı destekli askeri cunta tarafından yapılan katlima yaptığı basın açıklamasıyla tepkisini dile getiren Mevlevi postnişini Mehmet Çipan, "Tüm Mısırlı kardeşlerimizi, Allah'ın en güzel selamıyla selamlarım.

 

Başta El Ezher Şeyhi ve El Ezher camiası olmak üzere, tüm Müslüman toplumun fitneden uzak bir birlik sağlamasını, bu büyük imtihanı bir Müslüman topluma yakışır şekilde atlatmasını diliyor, İnsan'ı ve İslam'ı var eden Rabbimize bu kardeş kavgasının son bulması için dua ediyorum" dedi.

 

"Gün Ümmet-i Muhammed'in (sav) birlik ve dayanışma günüdür" diyen Çipan, "Mısır'da şehid olan tüm kardeşlerimizin şehadeti mübarek olsun. Allah (C.C.) onları cennette buluştursun.

 

Mısır halkının yaşadığı bu imtihan dolu olaylar, dünyanın huzuru ve tüm insanlık için güçlü bir İslam birlikteliğinin gerekliliğini de ortaya koymaktadır. Tüm İslam âleminin bir an önce birlikte hareket edebilmesi, Müslümanların ırkı ne olursa olsun kardeş olduklarının ve İslam'ın bir barış dini olduğunun hatırlanması için dua etmekteyiz" ifadelerini kullandı.

 

Çipan basın açıklamasını şu şekilde tamamladı, "Mısır halkının acılarını paylaşıyor ve onlara büyük sabır diliyorum. Mısırlı kardeşlerimizi dualarımızla selamlıyorum. Tüm Konya halkı ve Bütün Mevlana Celaleddin-i Rumi talebeleri sizinle birliktedir. Allah (C.C.) yardımcınız olsun." (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir