• DOLAR 34.178
  • EURO 38.309
  • ALTIN 2910.879
  • ...
Proje diye sundukları tek şey 7 başlı koalisyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oktay, 20 yılda zorlukları bahane ederek milleti yüzüstü bırakmadıklarını belirterek "Ekonomiyi büyüterek, refahı tabana yayarak, aynı anda hem işçinin hem işverenin, hem sanayicinin hem esnafın, hem çiftçinin hem de memurun iktidarı olabilen yegane anlayış olduk" diye konuştu.

Bunu Avrupa'dan, ABD'den, Kandil'den, Pensilvanya'dan değil, bu ülkenin öz evlatlarından takdir alarak başardıklarını anlatan Oktay, "İşte bu akşam burada olduğu gibi esnafımızı, sanayicimizi, işçimizi, işverenimizi, genciyle yaşlısıyla her yaştan insanımızı bu başarıya ortak edebilmektir başarının sırrı." dedi.

Oktay, Türkiye'nin yeni bir yolculuğun arifesinde olduğunu ve bu yeni yolculuğun adının Türkiye Yüzyılı olduğunu belirterek bu başarıları yeni dönemde de tekrar etmek, taçlandırmak gerektiğini söyledi.

Yeni dönemde Türkiye'yi kumar siyasetine, pusu siyasetine teslim etmeden, yeni başarılara yelken açmaya ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Oktay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkeyi 7'li maşa siyasetine teslim etmeyeceğiz. Bu ülkenin 7'li maşa eliyle dış mihraklara, Kandil'e, Pensilvanya'ya yedirilmesine asla ama asla müsaade etmeyeceğiz. Şimdi kendinize bir sorun lütfen ve samimiyetle cevap verin değerli dostlarım. Siz bu 7'li maşadan bugüne kadar bir tek proje duydunuz mu? Proje diye sundukları tek şey 7 başlı koalisyon. Bu, kaos projesidir, bu istikrarsız bir Türkiye vaadidir. Bu, açık bir kriz vaadidir. Yönetememe krizi vaadidir. Bu, 90'lı yılların siyasi krizlerine, ekonomik krizlerine, anayasa krizlerine davetiye çıkarmaktır. Bu, 36 kişiye bakan koltuğu verildiği, ama 36 projenin üretilemediği bir Türkiye vaadidir. Siz sanayici dostlarımız, esnaf dostlarımız, iş dünyasının insanları olarak bunun ne demek olduğunu çok iyi bilirsiniz."

Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eline fırsat geçtiğinde söylediklerinin hemen tersini yaptığını belirterek "Hatırlayın, daha çok kısa süre önce 'Nasıl siz parti rozetiyle Cumhurbaşkanlığına yürürsünüz, benim namusum yok mu?' diyen bugün milletin karşısına siyasi partinin genel başkanı olarak çıkıyor ve 'Burada devam edeceğim.' diyor. Bu sözü söyleyen oydu. Zaten mevcut sistem buna müsaade ediyor" diye konuştu.

14 Mayıs'ta, oy pusulasına mührü basarken FETÖ'ye dönüş bileti kesmek istemeyenlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında saf tutması gerektiğini ifade eden Oktay, PKK'ya Türkiye'ye giriş vizesi vermek istemeyenlerin AK Parti kadrolarının, Cumhur İttifakı'nın safında yer tutması gerektiğini kaydetti.

Oktay, Cumhuriyetin 100. yılında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde yeni bir muasır medeniyet yolculuğu başlatacaklarını ifade ederek bunun için doğru adam, doğru kadro ve doğru projelere sahip olduklarını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir