• DOLAR 34.27
  • EURO 36.978
  • ALTIN 3032.284
  • ...
Topbaş'tan İstanbul protokolüne iftar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul protokolüne iftar verdi. Siyaset, sanat ve iş dünyasından birçok isim ile semavi dinlerin temsilcilerini bir araya getiren iftarın onur konuğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan'dı. Bakanlar Muammer Güler ve Egemen Bağış ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun bulunduğu iftarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi bürokratları da yer aldı.

 

İftarda davetlilere hitap eden Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'da artık hava kirliliğinden, çöp dağlarından, susuzluktan ve Haliç'in bataklığından değil, Kartal'dan Sarıyer'e, Taksim'den Başakşehir'e, Mecidiyeköy'den Mahmutbey'e, Silivri'ye ve Pendik Kaynarca'ya kadar metrodan söz edildiğini söyledi.

 

İstanbul dünyanın zirvesine tırmanıyor
"2023 hedefleri doğrultusunda, İstanbul'un, New York'tan, Londra'dan ve Paris'ten çok daha gelişmiş bir metro sistemine kavuşmasını arzu ettiğimiz doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" diyen Kadir Topbaş, "Göreve geldiğimiz 2004'te günlük 400 bin kişi raylı sistemi kullanırken, bugün bu sayı 2 milyona ulaştı. 2016'da 7 milyon, 2019'da 11 milyon İstanbullunun sadece ve sadece metro kullanarak ulaşım ihtiyacını karşılayacağını öngörüyor, bunun için çalışıyoruz" şeklinde konuştu. (Cihat Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir