• DOLAR 34.298
  • EURO 37.005
  • ALTIN 3018.406
  • ...
"Mısır'da yaptıklarını, Türkiye'de de yapmayı deneyenler vardır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısında konuşan, Diyarbakır İl başkanı Aydın Altaç, ""Gezi süreci ve daha sonra gelişen olaylar bizlere göstermiştir ki, milletin iradesinin dışındaki her girişim başarısız olmaya mahkûmdur" dedi.

 

İl Danışma Toplantısı'na, Milletvekilleri Oya Eronet,Mine Lok Beyaz,Galip Ensarioğlu,Cuma İçten,il yönetim kurulu üyelileri,ilçe başkanları ve partililer katıldı.

 

Toplantıda partililere seslenen Altaç, barış için, "Bu topraklarda bir daha kardeş kanı dökülmemesi için, Türkiye'nin doğusu ile batısının eşit ekonomik şartlara sahip olması için, herkesin rahatlıkla örgütlenmesi, ifade özgürlüğünü sonuna kadar kullanabilmelidir" ifadelerine yer verdi.

 

Mısır'da yaşanan olayları da değinen Altaç: "Gezi süreci ve daha sonra gelişen olaylar bizlere göstermiştir ki, milletin iradesinin dışındaki her girişim başarısız olmaya mahkûmdur. Mısır'da yaptıklarını Türkiye'de de yapmayı deneyen kimi ülke ve çevrelerin bu girişimleri milletten aldığımız güçle def edilmiştir. İşte Mısır'ı görüyoruz hep birlikte ibretle izliyoruz. Ülkemizde hala darbeye darbe diyemeyenler, barışa barış diyemeyenler, milli iradeye saygı göstermeyenlerin Mısır konusunda nasıl vicdandan yoksun bir pozisyon aldıklarını hep birlikte üzülerek izliyoruz" ifadelerini kaydetti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir