• DOLAR 34.206
  • EURO 38.02
  • ALTIN 2906.756
  • ...
Siyonistler herkese düşman! Bu kez Hristiyan ayinine saldırdılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün kutsal mekanlara ev sahipliği yapan Eski Şehir bölgesindeki Hristiyanlar, kadim şehrin Hristiyan mahallelerinde ellerinde mumlar, ahşap haçlar, temsili kama ve kılıçlarla toplandı.

Aralarında papazların da bulunduğu Ortodoks Hristiyanlar, "Kutsal Ateş" ayinine katılmak üzere şarkılar ve dini sloganlar eşliğinde Hristiyanlığın kutsal mekanlarından sayılan Doğu Kudüs'teki Kıyamet Kilisesi'nin olduğu bölgeye yürüdü.

Kıyamet Kilisesi'ne ulaşan Hristiyanlar, Kendi inançları doğrultusunda Hazreti İsa'nın kabri olduğunu kabul ettikleri yerden çıkarılacak "kutsal ateşi" bekledi.

Hristiyan inancına göre "Hazreti İsa'nın çarmıha gerilip öldüğü ve daha sonra yeniden dirildiğine" inanılan gün olması dolayısıyla düzenlenen ayine katılmak isteyen bazı Hristiyanlarsa, kiliseye çıkan dar sokaklarda Siyonist rejimin engeliyle karşılaştı.

Aralarında çok sayıda yaşlı ve kadının da bulunduğu Hristiyanların geçişlerine engel olmak için demir barikatlar kuruldu. Yalnızca bazı din adamları ve az sayıda Ortodoks Hristiyan'ın kiliseye ilerlemesine izin verildi.

AA kamerasına yansıyan görüntülere göre, aralarında kadınların da bulunduğu bazı Hristiyanlar ayine katılmak için çabalarken, Siyonist zorbalar tarafından darbedildi.

Darbedilenler arasında, bir Hristiyan din adamının da bulunması dikkati çekerken, bir kişi de baygınlık geçirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir