• DOLAR 34.276
  • EURO 37.095
  • ALTIN 3009.511
  • ...
Belediyenin paralı park uygulamasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Çocuk Hastanesi ile Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama hastanelerinde otopark sorunu olduğu için aracını Hastane Caddesine park etmek zorunda kalan halk, son günlerde Şanlıurfa Belediyesinin Hastane Caddesini paralı otopark yapmasına tepkili. Hem mevcut hastanelerde yeteri kadar otoparkın olmaması hem de hastanenin önündeki caddenin belediye tarafından paralı otopark yapılması zaten mağdur olan hasta yakınlarını çileden çıkarıyor. Kesilen fişleri ödeme sıkıntısı çeken halk ile görevliler arasında sık sık tartışmalar yaşanıyor.

 

Hastanede park yeri olmadığı için araçlarını cadde üstüne park etmek zorunda kaldıklarını belirten halk, bazen 20 gün hastanede kalmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, her saat başı kendilerinden park için para alındığını söylüyor. Her hafta park yeri için 50-60 TL verdiklerini dile getiren vatandaşlar, Şanlıurfa Belediyesinin bu cadde üzerindeki paralı otopark uygulamasına son vermesini ya da bu hastanelere gelen araçlar için yeteri kadar otopark yapmasını istedi.

 

Hastane yakınlarında Ahmet C, "Hastane otoparkı olmadığı için mecburen belediyenin paralı yaptığı yere park etmek zorunda kalıyorum ve her geldiğimde para ödüyorum. Bu nedenle ya hastaneye büyük bir otopark yapılması ya da belediyenin paralı yaptığı yerden para almayı bırakması lazım" diye konuştu.

 

Başka bir hasta yakını olan Mehmet K.ise, "Buraya hastamızı getirdik birkaç gündür burada çok mağdur oluyoruz her gittiğimiz yerde park sorunu var park etmek için yer bulduğumuzda da bakıyorsun arabanın camına bir fiş koymuşlar park yerlerini resmen haraca bağlamışlar. Belediyenin ve yetkililerin bu konuda ciddi düşünmeleri gerektiğini düşünüyorum. Hastaneye gelen mağdur oluyor. Burası için otopark büyük bir sorun Bazen bakıyorsun park için izdiham yaşanıyor bunun için yetkililerden hastane civarına büyük bir otopark yapılmasını istiyorum" dedi. (Osman Gülebak, M.Emin Polat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir