• DOLAR 32.72
  • EURO 35.291
  • ALTIN 2448.413
  • ...
Trump, eski avukatını mahkemeye verdi: 500 milyon dolarlık dava
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Skandalların ismi eski ABD Başkanı Trump, 2016 seçimlerinde kişisel avukatlığını yapan Michael Cohen'i mahkemeye verdi. Trump'ın Cohen'e, "güvene dayalı görevin birden çok kez ihlali, sebepsiz zenginleşme, saf değiştirme ve sözleşmenin ihlali" iddialarıyla 500 milyon dolarlık tazminat davası açtığı öğrenildi.

"TRUMP'IN SIRLARINI İFŞA ETTİİ"
Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Florida Bölge Mahkemesine sunulan 32 sayfalık dava dosyasında, Cohen'in eski müvekkili Trump'ın sırlarını ifşa ettiği ve hakkında yalanlar yayıp mesleki kuralları ihlal ederek suiistimallerde bulunduğu savunuldu.

Cohen'in yayımladığı kitaplar ve podcast serilerinin yanı sıra ana akım medyadaki görünürlük yoluyla ilgili yalanları yaydığı ifade edilen dosyada, Trump'ın bu nedenle itibar kaybına uğradığı öne sürüldü.

Cohen'in servet elde etmek için kötü niyetle hareket ettiği belirtilen dosyada, verdiği zararlar karşılığında asıl miktarı duruşmada belirlenecek olan ve 500 milyon doları aşması beklenen tazminat isteneceği kaydedildi.

Dosyada ayrıca Cohen'in işletme giderinin maliyeti hakkında yalan söylediği ve Trump şirketinin kendisine hak ettiğinden 75 bin dolar daha fazla ödeme yapmak zorunda kaldığı öne sürüldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir