• DOLAR 34.291
  • EURO 37.092
  • ALTIN 3029.347
  • ...
Hızlı geçiş HGS tükendi mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL - Yaz döneminin başlamasıyla Avrupa'nın değişik ülkelerinde yaşayan gurbetçiler tatillerini geçirmek üzere geldikleri Türkiye'ye giriş yapar yapmaz HGS sorunuyla karşılaşıyor.

Ücretli otoyollardan geçebilmek için HGS almak isteyen gurbetçiler, HGS satışı yapılan merkezlerde birinci sınıf araçlar için satılan HGS bulamıyor.

KGS ve OGS kullanan araçların uzun kuyruklar oluşturması araç sahiplerini HGS alımına yönlendiriyor. Ancak HGS'nin bulunamaması nedeniyle kaçak geçiş yapmak zorunda kalan gurbetçiler daha sonra kat be kat ceza ödemek zorunda kalıyor.

Özellikle bu sorunu yaşayan gurbetçiler geldikleri Avrupa ülkelerinden binlerce kilometrelik yolu kat ettikten sonra başta Kapıkule Sınır Kapısı olmak üzere Trakya'daki karayolu gümrük kapılarından yurda giriş yapıyor. Gurbetçilerin mağdur olmaması için gümrük sahasının içinde ve dışında çok sayıda HGS satış noktası oluşturulmasına rağmen sıkıntılar devam ediyor.

HGS satış noktalarından haberi olmayan ve HGS bulamayan bazı gurbetçiler ise 10 gün içinde ödeme yapmadıkları durumda yüksek miktarda para cezası ödemekle karşı karşıya kalıyor. Bu durum ise gurbetçileri adeta çileden çıkarıyor. (Remzi Kalkan / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir