• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarsus`ta Kur`an Talebelerine Saldırıda Derin İşbirliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus`ta Karabucak Ormanına dün pikniğe giden, Yunus Emre Mahallesi (Karabucak) Camii Kur`an Kursu`na kayıtlı Kur`an talebelerine PKK/BDP yandaşlarınca düzenlenen saldırının ardından, gözaltına altına alınan saldırganlar serbest bırakılırken, olay mağdurlarından çarpıcı açıklamalar geldi.

 

Dün Camii İmamının izni ile yaklaşık 15-20 Kur`an Kursu öğrencisi ile Yunus Emre Mahallesinin bitişiğinde bulunan Ormanlık alana pikniğe gittiklerini ifade eden mağdurlardan Erhan Doğan, saldırıdan önce resmi bir polis ekinin geldiğini ve bu kalabalığın ne olduğu şeklinde sorular sorduğunu ve polis ekiplerinin gitmesinden hemen ardından saldırının gerçekleştiğini söyledi.

 

Erhan Doğan olayı şu şekilde aktardı: "Bizler Camii Kur`an Kursuna Kayıtlı Öğrencileri birkaç gün öncesinde Camii imamının izni dahilinde götürmeye karar verdik ve bu piknikte her hangi üzücü bir olayın yaşanmaması için de çocukların ailelerinden tek tek izin aldık. Dün öğle saatlerinde mahallenin hemen yanı başında bulunan Karabucak Ormanına 15-20 çocukla birlikte ben dahil 4 kişi de yetişkin olarak gittik. Piknik esansında yanımıza önce resmi bir polis ekibi geldi ve bizlere bu kalabalığın ne olduğunu sordu. Bizler camii Kur`an talebeleri olduklarını söyleyince onlar uzaklaşıp gitti. Onların gitmesinin üzerinden yarım saat geçince 2 araba yanımıza geldi. İçerisinde yine mahalleden PKK/BDP`li olarak tanıdığımız, ellerinde kalın ve ucu çivili sopalar olan yaşları 25 ile 30 arasında değişen 8 kişi, iner inmez hiçbir şey demeden bizlere, çoluk çocuk demeden vurmaya başladılar." dedi.

Polis: "Bunları kanala atın gebersinler"
Saldırının başlaması ile olay yerine hemen gelen aynı polis ekibinin araçtan dahi inmediklerini ve aksine saldırganlara bunları kanala atmalarını söylediklerini belirten Erhan Doğan (20) devamında: "Saldırı başlar başlamaz ellerindeki sopalarla çocuklara ve bizlere acımasızca ve kinle vurmaya başladılar. Bizler büyük olarak az olduğumuz için saldırganlara karşı koyamadık. Saldırı başlar başlamaz olay yerine gelen aynı polis ekibi araçtan dahi inmeden bizleri seyrettiler. Artık bizler birkaç kişi baygınlık geçirdikten sonra, polislerden birinin saldırganların yanına gelerek, "Bunları kanala attın gebersin gitsinler" gibi sözlerle saldırganlara yol gösterdiler. O anda bu saldırının PKK/BDP ve polis işbirliği ile gerçekleştiğine kanaat getirdim. Birçok çocuk ve bizler aldığımız darbeler ile baygınlık geçirdikten sonra diğer polisler de, gelerek saldırganları karakola götürdü. Bizleri de önce hastaneye sonra polis merkezine getirdiler." diye konuştu.

 

Polis, Kendisini Korumaya Çalışan Kur`an Öğrencisine Silah Doğrulttu
Saldırıya uğrayan S. K.(15) adlı Kur`an öğrencisi ise kendisinin saldırı esnasında korunma amaçlı yerden bir sopa aldığını ve bunu gören bir polisin ise silahını çekerek "O sopayı hemen yere at yoksa sıkarım" dediğini iddia etti. S.K devamında, "Saldırı başlar başlamaz bizler kendimizi korumaya çalışırken, olay yerinde bulunan polisler, saldırganları engellemesi gerekirken bizlere ağır küfürler ve hakaretler ettiler." dedi.

 

Mahalle Muhtarı, Olayı Çarpıttı, Saldırganları Savundu
Yunus Emre Mahallesinde yapılan saldırı hakkında bilgi almaya çalıştığımız Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Ramazan Erkaçmaz ise, çocukları pikniğe götüren şahısların, saldırı yapan kişilerin çocuklarını izinsiz pikniğe götürdüklerini ve saldırganların sadece kendi çocuklarını dövdüklerini ileri sürdü.

 

Mahalle muhtarının iddiasını araştırmak için görüşlerine başvurduğumuz olayda yaralanan bir çocuğun velisi Mehmet Güneş, pikniğe giden Kur`an talebelerinin içlerinde saldırganlarının, ne çocuklarının ne de yakın akrabalarının bulunmadığını belirtti.

 

Güneş, devamında, "Çocuklar bize birkaç gün öncesinde pikniğe gideceklerini söylediklerinde bizler de tamam gidin dedik ve hatta orada yiyecekleri yemekleri kendimin karşılayacağımı söyledim. Saldırı haberini alır almaz hemen karakola gittik. Burada mahalle muhtarı saldırganların sadece kendi çocuklarını dövdüklerini söyledi. Oysa saldırganları tanıdığım için pikniğe giden çocukların arasında, onların ne çocukları ne de yakınları vardı. Yapılan bu saldırı PKK/BDP`nin İslam ve Kur`an`a olan tahammülsüzlüğün tescilidir. Bu saldırıyı nefretle kınıyor ve saldırganları lanetliyorum.

 

Saldırganlar gözaltına dahi alınmazken, saldırıda yaralanan Kur`an Kursu öğrencileri saatlerce sorgulandı.

 

Kur`an Kursu talebelerine acımasızca ve kinle saldırıp birçok çocuğu sopalarla döverek yaralayan 8 saldırganın mahalle karakolunda yapılan kısa bir sorgulamasının ardından serbest bırakılması akıllarda soru işareti kalmasına neden oldu.

 

Öte yandan saldırıya uğrayan ve çeşitli yerlerinden yaralanan Kur`an Kursu öğrencilerinin Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülerek saatlerce sorgulandıkları öğrenildi. Saldırganların emniyet müdürlüğüne götürülmesine dahi ihtiyaç duymayan polisin, Kur`an Kursu öğrencilerine yaptığı bu muamele akılları karıştırdı.

 

Saldırı ve Polis`in Tutumu Kınanacak
Öte yandan Kur`an talebelerine yapılan saldırı ve saldırı esnasında polisin tutumu, İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu tarafından, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde bu gün saat 13.00`te yapılacak olan kitlesel bir basın açıklaması ile kınanacak.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24381.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24380.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24379.jpg

Halil Gültekin, A.Hakim Kurt - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir