• DOLAR 34.291
  • EURO 37.092
  • ALTIN 3029.347
  • ...
Ramazanda gıda denetimleri artırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Ramazan ayında gıda ürünlerinin üretim ve satışında hareketlilik yaşanıyor. Bu hareketlilik sırasında hijyen konusunda aksamalar meydana gelmemesi için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, denetimlerini arttırdı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, kentte üretim ve toplu tüketim işletmelerini sıkı denetimden geçiriyor. Yapılan denetimlere Batman Belediyesi denetim ekipleri de katılıyor. İşyerlerinde yapılan kontrollerde 350 işyeri denetlendi.

Şekerli ürünler, pastane, lokanta, fırın ve market gibi işletmelerin tümü ramazan ayı boyunca iftar öncesi ve sonrası gece ve gündüz denetleniyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri yaptığı açıklamada, "Müdürlük olarak işletmelerin kurallara uygunluğunu sağlayarak vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Kontrollerimiz 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu uyarınca devam etmekte olup, uygun bulunmayan işletmeler hakkında kanun çerçevesinde gerekli işlemler yapılmaktadır. Denetimler Ramazan ayı boyunca kesintisiz olarak sürdürülecektir" dedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir