• DOLAR 34.291
  • EURO 37.092
  • ALTIN 3029.347
  • ...
Aile Hekimlerinden Sağlık Bakanlığına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Aile Hekimleri Federasyonu, Sağlık Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde getirdiği aile hekimlerine nöbet uygulaması ile ilgili görüşlerini dile getirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.


Sağlık Bakanlığı binasının karşısındaki Gürken Otel'de düzenlenen toplantıya KONAHDER'den 4 kişi ve 65 ilin aile hekimleri dernek başkanları katıldı. Toplantıya katılan federasyon üyesi doktorlar üzerinde 'Aile hekimliğinde nöbete hayır' yazılı tişörtler giydi.


Aile hekimleri ve aile hekimliği uygulamasının başarılı olduğunu belirten Aile Hekimleri Federasyonu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'na bağlı olarak kendi görevlerini, iş yükünün artmasına rağmen verilen görevleri başarıyla yaptıklarını söyledi.


Yeni yapılan düzenleme ile aile hekimlerinin aile sağlığı merkezinden koparılarak başka bir kurumda nöbet tutturulmak istendiğini anlatan AHEF Yönetim Kurulu Başkanı, "Aile hekimleri başka kurumlarda çalışan hekimlerin yerine çalıştırılmak isteniyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Aile sağlığı merkezlerinde aile hekimleri çalışırlar ve kendi görevlerini yaparlar. Birinci ve ikinci basamak kesinlikle birbirinden ayrıdır. Ülkemizde ise Kamu Hastaneler Birliğindeki bu açık aile hekimleri ile kapatılmak isteniyor. Hekimiz olağanüstü şartlarda, savaş gibi durumlarda her türlü görev yapmaya hazırız. Ama ayrı kurumlarda, ayrı iş işleyişi içindeki kurumlarda farklı hekimlerin görevlerini aile hekimleri olarak yapmak istemiyoruz. Biz kendi başarı öykümüzü yazıyoruz ve yazmaya devam ediyoruz. Aile hekimlerinin başka kurumlarda nöbet tutması bizim için çok önemli kırmızı bir çizgidir ve bundan da asla taviz vermeyi düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.


Basın toplantısının ardından federasyon üyesi aile hekimleri Sağlık Bakanlığı'na yürüdü. Doktorlar üzerinde 'Aile hekimliğinde nöbete hayır' yazılı tişörtleri Sağlık Bakanlığı önünde bıraktı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir