• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hem şiddete karşı hem de tutarlı öyle mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silah ve şiddetten yana olmadıklarını savunan Tanrıkulu'nun, kurban eti dağıtan, yolda yürüyen, sakalı olan sivillerin vahşi yöntemlerle katledildiği, silah seslerinin kentleri esir aldığı  6-8 Ekim olaylarından bir gün önce tıpkı tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş gibi çağrı yaptığı ortaya çıktı. Tanrıkulu'nun 'dayanışma' dediği Kobani bahaneli eylemlerde  46 kişi yaşamını yitirmiş, kentler savaş alanına çevrilmiş yüzlerce kişi saldırılarda yaralanmıştı. 

CHP'li Tanrıkulu'nun, 6'lı masanın bileşeni ve CHP ile seçim ittifakı yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu Suriye ve PKK politikası  üzerinden eleştirdiği  ve söylem değişikliğini hedef aldığı  paylaşımları da gündem oldu. 

Yine 6'lı masanın bileşeni ve CHP listelerinden seçime giren DEVA Partisi'nin Genel Başkanı Ali Babacan'ı Gezi olaylarına ilişkin değişen söylemleri üzerinden eleştiren Tanrıkulu'nun tavrı 'bu ne yaman çelişki' dedirtti. Liderlerin değişen söylem ve politikaları üzerinden eleştiren Tanrıkulu, söylem ve eylemlerinin tutarsızlığından şikayet ettikleriyle aynı listede seçime giriyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir