• DOLAR 32.652
  • EURO 35.171
  • ALTIN 2440.099
  • ...
"Kalmamız için ödeme yap"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fethullah Beyazçiçek

İngiliz hükümetiyle maaş artışı ve çalışma koşullarında devam eden anlaşmazlık nedeniyle ünlü Trafalgar Meydanında toplanan pratisyen hekimler, artan enflasyon karşısında yüzde 35 ücret artışı talebinde bulundu.

Pratisyen hekimler, "Doktorlar daha iyi bir maaşı hak ediyor", "Kalmamız için ödeme yap", "Sağlık Bakanı (Steve Barclay) nerede?", "Alkışlar bize ödeme yapmıyor" yazılı pankartlar taşıdı.

"Hükümet, doktorlara her zaman ihtiyaç olacağını kabul etse iyi olur"
Gösteriye katılanlardan Eğitim Hastaneleri Baş Yöneticisi Kevin McGee, alanda kurulu platformda yaptığı konuşmada, son 10 yılda pratisyen hekimlerin maaşlarında yüzde 26'lık kesinti olduğunu söyledi.

McGee, daha iyi bir maaş talebiyle iş bırakma eylemi başlatan pratisyen hekimlerin yalnız olmadıklarını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Her kültürde ve gezegenin her yerinde binlerce yıl öncesine dayanan bir mesleğin parçasısınız. Bu hükümet, doktorlara her zaman ihtiyaç olacağını kabul etse iyi olur. Sağlık Bakanı gelir ve gider, ancak doktorlara, pratisyen hekimlere her zaman ihtiyaç olacak."

McGee, pratisyen hekimlerin, sadece maaş artışı talebiyle değil, İngiltere Ulusal Sağlık Sisteminin (NHS) ve mesleklerinin geleceği için de greve gittikleri değerlendirmesinde bulundu

Bu haberler de ilginizi çekebilir